So-Up -blogiyhteis√∂ suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisist√§ vuosista!

kakkukuva

Galaxy - keksit kakkukuvalla ūüĎĹ

Syötävä kakkukuva on vohvelipaperille tai sokerimassapapereille elintarvikevärein tulostettu kuva. Tässä kirjoituksessa näkyvät kakkukuvat on printattu sokerimassalle. Isojen levykakkujen ja pyöreiden kakkujen päälle tulostetut kakkukuvat ovat monelle jo lasten fantasiakakkujen myötä tuttuja juttuja, mutta mitä kaikkea muuta kakkukuvilla voikaan tehdä?

Kakkukuvapaperille voi tulostaa ihan mitä kuvaa tahansa, mikä tulee tulostimesta lävitse. Siis painotan, ihan mitä tahansa. Vain mielikuvitus on rajana, sekä kuvien, että käyttökohteiden suhteen! Ei tarvitse tyytyä vain perinteisimpiin figuurikuviin, vaan kakkujen, leivosten, pikkuleipien, ihan minkä tahansa leivonnaisen, pintaan voi tulostuttaa vaikkapa oman pärstäkuvansa, jos niikseen tuntuu hyvältä.
 

Nips naps

Kakkukuvaa voi leikata ja muotoilla saksilla. Kakkukuvasta saa siis myöskin leikattua eri kokoisia läkkäröitä erilaisiin käyttötarkoituksiin. Eikös sydämen muotoiseen täytekakkuun sopisi vaikkapa kihlajaisparin kakkukuva tulostettuna? Tai entäpä kuppikakut pyöreällä kakkukuvalätkällä koristeltuna?

Pikkuleivät omalla ja puolison nimellä koristeltuna voisivat olla kohutuin puheenaihe astetta prameammissa häissä.  Mie ja sie, 4 ever! <3 

Tämä pieni tuloste säästää ison vaivan, sillä tulostetulla kuvilla koristetut pikkuleivät ovat yksitellen spritsattuja keksejä paljon vaivattomampia valmistaa. 

Ja kuinka kakkutuloste toimii pikkuleipien päällä?
Kakkukuva tulee aina liimata sille pinnalle, jolle sen aikoo sijoittaa. Liimaaminen ei suinkaan tarkoita leipomuksien kanssa häärätessä lähimpää Uhua tai Erikeepperiä, vaan makeaa syötävää "liimaa". Nämä kakkukuvat vaativat alleen joko kreemiä tai sileää marmeladia. Saarioisen möykkyisellä mansikkahillolla ei kannata lähteä pelaamaan, aprikoosimarmeladi on kaikista varmin valinta. Jämpti ja hyvä. Marmeladia tai kreemiä levitetään ohut kerros pikkuleivän pintaan, muotoon leikattu kuva taputellaan huolellisesti paikoilleen ja simsalabim, valmista tuli. Sehän kävi kätevästi. Pikkuleipien ja kakkukuvan välisen reunan voi viimeistellä halutessaan pikeerillä: kananmunan valkuaisesta tehdyllä jämerällä tahnalla, johon on sekoitettu tomusokeria napakka määrä. Oon ite sitä mieltä, että kakkukuva maistuu paremmalta silloin, kun se kuivuu pikkuleivän pintaan. Eli aivan tuoreena kakkukuva on keksin päällä sitkeähkö, mutta kuivuessaan se muuttuu rapsahtavaan muotoon. Päivä pari kuivattelua, aivan bueno! 

Pikkuleipä ennen paistoa
Paistetut pikkuleivät


Pikkuleipätaikina koristeltaviin kekseihin:
(santataikina)
30-40kpl, saattaa tulla enemmänkin jos et erehdy maistelemaan taikinaa itse. Röyh.

Raaka-aineet:
200 g voita
100 g sirosokeria
1 kpl ( 50 g) kananmuna
2,5g (0,5 tl) leivinjauhetta
2,5g (0,5tl) aitoa vaniljasokeria
300 g vehnäjauhoja

Halutessasi myös: Appelsiini-aromia tilkkanen, kardemummaa, kanelia, sitruunan kuorta...

Ohjeet:
Sekoita voi ja sokeri keskenään lapavatkaimella, ei tarvitse vaahdottaa kummemmin. Lisää kananmuna. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna kovettua kylmässä mieluiten yön yli elmukelmuun käärittynä möykkynä. Taikina kovettuu kivikovaksi! Ei kuitenkaan hätää. Paloittele taikina pienehköiksi kuutioiksi/ möykyiksi ja mätä paloiteltu taikina samaan yleiskoneeseen jossa teit taikinan aiemmin. Sekoita taikina lavalla varovasti tasaiseksi, n. 2 minuutin ajan. Taikina pysyy yhä kylmänä, mutta pehmenee niin, että saat sen kätevästi kaulattua jauhojen kera! Kaulaa santataikina 2,5mm paksuiseksi matoksi ja ota siitä pyöreällä muotilla keksejä pellille leivinpaperin päälle. Pikkuleivät eivät leviä kovinkaan runsaasti, eivätkä myöskään turpoa. Tämä on tarkoituskin. Jätä kuitenkin pieni leviämisvara, ettet saa peltikeksejä. Paista 200c / n.5-8min uunin keskitasolla, kunnes keksit ovat vaalean kullankeltaisia. Keksien EI tarvitse tummua tai ruskistua kauttaaltaan! Jäähdytä kunnolla ennen kuin näpläät pikkuleipiä koristelumielessä.

 

Melkein valmiit
Valamista tul
Valmis keksi on kuin amuletti toiseen ulottuvuuteen!

Huom!!

Tämä pikkuleipätaikina on maultaan erittäin neutraali. Perusmakua voi kuitenkin tuunata itse mieleisekseen, sitä pientä kivaa twistiä voi hakea esimerkiksi appelsiini-aromilla/pastalla, kardemummalla ja muilla joulumausteilla tai vaikkapa raastetulla sitruunankuorella. Mikäli pikkuleipään käyttää erilaisia joulumausteita, näkisin että tälle määrälle taikinaa riittää noin 0,5tl verran makuainetta.
 

Yhteistyössä


A4- kokoisen kakkukuvan hinta omalla kuvalla 19,90‚ā¨,
Lisätietoa kakkukuvista löydät tämän linkin takaa: http://kuvanmaailma.fujikuvat.fi/lahjatuotteet/kakkukuva *

* Linkki ei ole kaupallistettu

Mukavaa perjantaita ja iso käsi jos jaksoit lukea koko sepustuksen!