voileipäkakut

Voileipäkakkuja


Voileipäkakku on yksi niistä harvoista herkuista, joissa on vaikea mennä vikaan. Toki voileipäkakku voi jäädä helposti kuivahkoksi, mutta riittävällä kostutuksella ja yön yli tekeyttämällä kakku on takuuvarmasti menestys. Kun täytteen aineksiin tyrkkää riittävästi mausteita, ja oikeasti maistelee myös täytettä ennen kakkuun länttäämistä, on lopputulos varmasti hyvä. Vaikka ohjeessa lukisi pippurienkin määrät gramman tarkkuudella, ei se ole silti kiveen hakattua että mausteet täsmäisivät uudelleen testatussa ohjeessa. Joten täytteen maistaminen onkin voileipäkakkua tehdessä ensisijaisen tärkeää. Ja hyvä bonus kakkua valmistavalle herkkusuulle. ;)

Mie olen sen verran laiska ja tylsä leipuri, että valmistan lohivoileipäkakkuni yleensä aina TÄLLÄ vakkariksi muodostuneella ohjeella. Hyvee! Tästä lohitortusta en sen enempiä selittele, kuvista näkyy varmasti kaikki tarpeellinen. Alempana kuitenkin yksi uusi ohje blogiin, jaan teille tuon erinomaisen hyvän kinkkuvoileipäkakun ohjeen.


Oon sairastellut nyt jo kohta puolitoista viikkoa ihan kunnon flunssaa. Kuolema tulloo! Eeppisen kokoisen leffarykelmän katsomisen jälkeen on kuitenkin myönnettävä, että Rottatouille on edelleen niistä kaikista miun suosikki. Sanoma "Anyone can cook"- pitää paikkansa. Jokainen osaa kokata, jos vaan haluaa opetella! Ja on valmis ottamaan isojakin harppauksia. Ammattilaiseksi ei tule yhdessä yössä, ei vuodessa, eikä välttämättä vielä kymmenessäkään vuodessa. Tärkeintä on kuitenkin, että jaksaa opetella sinnikkäästi, ja ottaa oppia tekemistään virheistä. Ei pidä luovuttaa heti ensimmäisen ylimaustetun keiton, liian kuivan voileipäkakun tai palaneen bostonkakun kohdalla!


Kinkkuvoileipäkakku, 10:lle nälkäiselle

1 iso paketti (ruis) paahtoleipää
Kinkkutäyte
200g suikaloitua kinkkua
2 prk creme fraichea
puoli nippua persiljaa
1 keltasipuli
1 iso suolakurkku
n. 1tl sinappia
mustapippuria, suolaa

Juustotäyte
150g voimakasta juustoraastetta (esim. gouda)
200g valkosipulituorejuustoa
1dl vatkattua kermaa
paprikajauhetta, mustapippuria
pieni loraus lihafondia


Kostutus
Vesi + lihaliemikuutio

Kuorrutus
2prk tuorejuustoa, notkistettu

Koristeluun
kinkkua
keltaisia kirsikkatomaatteja
punaisia kirsikkatomaatteja
tummia viinirypäleitä
herneenversoja
juustoraastetta

  1. Hienonna sipuli ja suolakurkku pieniksi kuutioiksi.
  2. Silppua täytteen persilja.
  3. Suikaloi kinkku.
  4. Sekoita keskenään täytteen 1 ainekset ja mausta mielesi mukaan.
  5. Sekoita seuraavaksi täytteen 2 ainekset ja mausta se taas mielesi mukaan. Käytä juustoraasteena jotain muuta kuin tavallisinta pizzaraastetta, juuston tulee olla voimakkaan makuista!
  6. Liota lihaliemi lämpimään veteen, tarvitset vettä noin 7dl.
  7. Leikkaa leipäpaloista reunat pois.
  8. Kokoa voileipäkakku kerroksittain ja kostuta leipäpalat hyvin.
  9. Notkista tuorejuusto pienellä kermatilkalla. Älä tee kuorrutuksesta liian löysää, ettei se rupea valumaan! Notkistettua tuorejuustoa pystyt myös pursottamaan aivan mainiosti.
  10. Kuorruta kakku ja koristele nätiksi =)
comments powered by Disqus