pikaruoka

Gourmet - kinkkupizza

"GOURMET pizza: tuoretomaattikastiketta, savukinkkua, tuoretta ananasta, mozzarellaa, rucolaa.."


Käytiin avopuolisoni  Draicin kanssa syömässä Carlintosin "gourmet pizza" - nimisessä ravintolassa Helsingin hotel Glo:ssa. Pizza oli syöneen mielestä hyvää, ja siksipä testasimme sitä kotonakin. :) Itsetehty tuoretomaattikastike antaa pizzalle mahtavasti makua, ja tuore ananas antaa aivan uusia ulottuvuuksia. Kokeile vaikka tavalliseen pizzaan: käytä purkkiananaksen tilalla tuoretta.

Gourmet - kinkkupizza
3-4 pizzaa paksuudesta riippuen
Rapea pizzapohja:

  • 2,5 dl vettä
  • 1 dl maitoa
  • 0,5 tl sokeria
  • ~1,5 tl suolaa
  • 1 pss kuivahiivaa
  • 0,5 dl öljyä
  • sopivasti vehnäjauhoja

 Lämmitä maito ja vesi kädenlämpöiseksi mikrossa tai liedellä kattilassa. Sekoita joukkoon kuivahiiva, suola ja sokeri ja alusta jauhoja sen verran, että taikina on napakka muttei kova. Kohota taikina lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Jaa taikina kolmeen tai neljään osaan, riippuen siitä kuinka paksuja pohjia aiot tehdä.
Kaulitse pohjat leivinpaperin päälle pellille pyöreiksi, halk. 30-35cm läkkäröiksi. Pohjat ovat sopivan ohuita, kun kädet näkyvät lähes läpi. (paksuus n.1-2mm)



Tuoretomaattikastike:

  • 200 g sipulia
  •   4 kynttä valkosipulia
  •   10ml öljyä
  • 60 ml tomaattipyrettä
  • suolaa, mustapippuria
  • chilijauhetta
  •   1dl vettä
  • 8 kpl tomaatteja
  •   4 rkl silputtua oreganoa
  • 1rkl tummaa sokeria

Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota niitä kattilan pohjalla kuumassa öljyssä. Lisää tomaattipyree, suola ja pippuri sekä ripaus chiliä. Kaada vesi sekaan ja keitä muutama minuutti sekoitellen. Nosta pois liedeltä. Silppua tomaatit pieneksi ja sekoita sipuliseoksen joukkoon. Mausta oreganolla ja sokerilla ja ohenna tarvittaessa vedellä. Voit pyöräyttää muutaman kerran sauvasekoittimella, jos haluat kastikkeesta sileämpää.
Lusikoi kastike pizzapohjien päälle ja levitä tasaiseksi. Kastiketta voi jäädä myös hieman yli, mutta voit pakastaa lopun ja käyttää seuraavalla pizzakerralla tuoreen kastikkeen tapaan.

Täytteet:

  • 300 g savustettua kinkkua
  • reilu puolikas tuoretta ananasta
  • 400 g mozzarellaa palana
  •   400 g mozzarellajuustoraastetta
  • 1 rasia/ pussi Rucolaa 


Leikkaa kinkku suikaleiksi. Kuori ananas ja leikkaa ananas pitkittäin neljäksi lohkoksi. Poista kova keskusta ja leikkaa ananas ohuenohuiksi viipaleiksi. Leikkaa mozzarellapalasta ohuita viipaleita.
Kuumenna uuni 250 asteeseen. Ripottele pizzojen päälle mozzarellaraaste. (TÄRKEÄÄ, laita juusto ennen täytteitä.) Ripottele juuston päälle paloiteltua ananasta, kinkkua ja mozzarellaviipaleita. Laita täytettä sopivasti, runsas kourallinen per pizza. Paista uunissa n.5-10min.
Huuhdo rucolat ja pyöräytä niihin hyppysellinen suolaa muoviastiassa.
Tarjoa rucola juuri uunista tulleen pizzan päällä reiluna kekona.


 

comments powered by Disqus