makea leivonta

Jouluiset muffinssit, tiernapojat


Joensuun uudessa keittiötarvikeliikkeessä, Iloisessa keittiössä vietettiin glögi-iltaa 4.11 torstaina. Sain kunnian leipoa iltamiin, ja tällä kertaa päädyin tekemään kosteita jouluisia herkkuja. Yleensä tiernapoikia näkee lähinnä lasten näytelmissä lavoilla, mutta tällä kertaa olivat syötävää mallia. Sävelsin tottakai tapani mukaan hieman ohi tuossa koristelun kohdalla, mutta eipä tuo varmaankaan haitannut. =D Mie oon mie. Ryöväsin röyhkeän rikollisesti mummon vanhan pitsiliinan leipomiskäyttöön, kjeh. Tai no okei, se lahjoitettiin miulle mutta anyway. Muffinsseihin ja torttuihin saa heleposti lisää ulkonäköä siivilöimällä tomusokeria pitsiliinan läpi. Testaa vaikka ja ylläty!

 


Tiernapojat
/valion ohje pienennettynä, tällä ohjeella tulee noin 25-30kpl

266 g kananmunia
500 g sokeria
480 g vehnäjauhoja
300g voita sulatettuna
8 g leivinjauhetta
5 g soodaa
400g porkkanasosetta
15g kanelia
10g inkivääriä
4g neilikkaa

Täyte
200g vaniljarahkaa
200g omenamarmeladia
200g vaniljakreemiä (kreemijauhe + vesi)

Pinnalle
160g murotaikinaa, joko valmista tai itsetehtyä

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita joukkoon voisula. Siivilöi massaan keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita. Sekoita lopuksi joukkoon sulatettu porkkanasose. Annostele massa voideltuihin Runebergintorttuvuokiin tai muffinssivuokiin.
(Huom! Jos teet muffinsseina, niin ne täytyy paistaa muffinssipellillä. Ilman peltiä leviävät)Pursota massan sisään omena-vaniljatäyte.
(tässä välissä mietin, että ilman pursotintakin pystyisi tekemään, annostelisi ensin vuoan pohjan täyteen taikinaa, sitten nokare täytettä ja lopuksi vuoka täyteen taikinaa)
Laita pinnalle murotaikinasta tehdyt kuviot, esimerkiksi tähtikuvio tai sydän. Paista tortut 180 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kokeile kypsyyttä tikulla.


Tästä piti tulla tavallinen täytekuva, mutta can't help myself ja nään tuon sisuksen naamana. Kahtokaa vaikka, 2 koloa ja ammottava suu. =D Sad muffin is sad.

comments powered by Disqus