voileipäkakut

Helppo lohivoileipäkakku

Yksi täyte, joka sekin on nopeasti ja helposti valmistuva.Lämminsavulohi on itsessään niin voimakkaan makuista, ettei vaadi rinnalleen kovinkaan voimakkaita mausteita. Jos olet kokeilemassa voileipäkakun valmistusta vaikkapa ensimmäistä kertaa, tässä on hyvä ohje josta aloittaa. Ei mitään rakettitiedettä, mutta sitäkin herkullisempaa! ;)
 

Savulohivoileipäkakku

12 hengelle

20 viipaletta paahtoleipää (käytän yleensä puolet jotain moniviljapaahtista, ja puolet vaaleaa vehnää)

Täyte:

400g lämminsavulohta

loraus sitruunamehua

1 nippu tilliä

300g ranskankermaa

400g valkosipulituorejuustoa

rouhaisu mustapippuria

1 silputtu punasipuli tai nippu ruohosipulinvarsia silputtuna

Poista lohesta mahd. ruodot ja sekoita yhteen ranskankerman, tuorejuuston ja silputun sipulin kanssa. Silppua tilli ja lisää joukkoon. Mausta seos suolalla, sitruunamehulla ja mustapippurilla makuusi sopivaksi.

Kostutus

Kiehauta 3dl vettä ja lisää kuumaan veteen 1 kalaliemikuutio tai n. 1-2rkl kalafondia. Jos käytät liemikuutiota, anna sen sulaa veteen tasaiseksi.

Valmistus ja kokoaminen:

Leikkaa paahtoleipäpaloista reunat pois ja kostuta jokainen pala kakkua kootessa kalaliemellä. Kokoa voileipäkakku kerroksittain. Yhteen kerrokseen käytin 4 palaa paahtoleipää vieriviereen aseteltuna. Huom! kalalientä voi jäädä kostutuksesta yli, älä ylikostuta kakkua.

Anna kakun vetäytyä pienen painon alla jääkaapissa yön yli. Painoksi sopii esim. muovinen leikkuulauta.

Kuorrutus ja koristelu

200g ruohosipulituorejuustoa

1dl majoneesia

Notkista tuorejuusto majoneesilla tasaiseksi ja hyvin levittyväksi seokseksi. Levitä kuorrutus kakun päälle ja reunoille palettiveitsellä tasaisesti ja levitä reunoille juustoraaste. Jos haluat, voit jättää osan kuorrutuksesta sivuun ja pursottaa tuorejuustoa yksityiskohdiksi pyöreää tyllaa ja massapussia käyttäen.

Koristele voileipäkakku tuoreilla vihanneksillä ja lohiruusukkeilla taiteellisen silmäsi mukaan.

comments powered by Disqus