suolainen leivonta

Helppoa ja maukasta naposteltavaa


Jos kaipaa kinkereihinsä jotain oikein hypernopeatekoista ja todella hyvää herkkunaposteltavaa, tässäpä oiva vaihtoehto iänikuisten nakki-lihapullatikkujen ja vastaavien tilalle. Pesto-fetajuustohyrrät ovat siitä hyviä, että ne valmistuvat sujauksessa, ja ovat kaikessa helppoudessaan niitä jotka menevät juhlissa parhaiten kaupaksi. (testattu on.) Ja mikä parasta. Kerrankin jotain suolaista herkkua, jota kasvissyöjäkin voi hyvällä omallatunnolla popsia kitusiinsa! Tein näitä herkkuja omille syntymäpäivilleni, mutta näitä voi tarjota oikeastaan sesonkiin katsomatta missä tahansa juhlissa. Jos kaipaa makuun vaihtelua, voi heittäytyä villiksi ja töräyttää täytteeseen vihreän peston sijaan punaista. Järin kauniita nämä eivät ole, mutta sitäkin herrkumpia!

 

Pestohyrrät

(n.15henkilön verran naposteltavaa, jos muitakin herkkuja on juhlapöydässä tarjolla)

 2 pkt (1kg) pakaste-lehtitaikinaa tai voitaikinaa

2prk fetajuustoa

 2prk vihreää pestoa

250g juustoraastetta

pari kierrosta mustapippuria myllystä

voiteluun muna

Kannattaa etsiä pakastealtaasta sellaista lehti/voitaikinaa, joka on isona levynä, ei erillisinä ns. joulutorttu-levyinä. Kauli yhdestä voitaikinapaketista n. 30cm x 30cm kokoinen neliö. Käytä apuna hyppysellinen vehnäjauhoa jos tuntuu että taikina tarttuu pöytään kiinni.

Valmista täyte: Valuta fetajuusto ja soseuta se survimella. Lisää pesto ja juustoraaste, sekoita hyvin. Rouhi joukkoon muutama kierros mustapippuria.

Levitä puolet täytteestä levylle tasaisesti. Kääri komeus tiukalle rullalle.

Leikkaa rullasta n.2-3cm paksuisia viipaleita. Aseta pellille leikkauspinta ylöspäin, ja käännä häntä rullan alle.

Voitele rullat kananmunalla, ja ripottele jokaiselle rullalle nykerö juustoraastetta.

Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia, kunnes rullat ovat saaneet kauniin kullanruskean värin.

Anna jäähtyä ja tarjoile!

comments powered by Disqus