jäätelö

Helvetillisen hyvä omenapiirakka


Kiirettä pitää, ainakin mukamas. Lisäksi laiskuus piinaa tätäkin kokkipersettä, enkä yksinkertaisesti vaan saa aikaiseksi kuvata/ räpeltää herkkuja blogiin saakka. Nytkin jääkaapista kurkistelee pellillinen liha-riisipiirakkaa ja muutamia kanaisia ruokia.


X-y-akselin photografeeringi


Jos jääkaappisi syövereissä muhii muutama yksinäinen omena, on tämä tuunattu rahkamurupiirakka oiva vaihtoehto omenoiden hävitykseen. Kuvat ovat tähän vuodenaikaan hieman päiväyksen yli, mutta elkää antako sen hämätä. :D Poisoned mushrooms for the win! Rahkapiirakat ovat meillä aina varma valinta, ja menevät kaupaksi alta aikayksikön. Jos et ole vielä ehtinyt testaamaan vastaavanlaisia herkkuja, niin nyt on korkea aika! Nyt joulun alla tuohon omppupiirakkaan voisi ryöpsäyttää mainiosti neilikkaa, kardemummaa tai kanelia. Tai vaikkapa hyppysellisen piparkakkumaustetta! Antaisi varmasti mukavan jouluisen säväyksen.


Omenapiirakka joutui lumivyöryn uhriksi Pohjois-Karjalassa. Poliisi tutkii tapausta.
"kato äiti taivaalta sataa tomusokeria!"


Tuunattu omenapiirakka
rahka-murupiirakka


  • Muruseos, josta valmistetaan pohja ja päälle ripoteltava osuus

  • 8 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl soodaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 250 g voisulaa

    Varsinaiseen pohjaan käytetään 2/3 muruseosta
  • 200g kermaviiliä
  • 2kpl kananmunaa

    Täyte
  • 1l omenoita¨
  • 1dl fariinisokeria
  • 700g maitorahkaa
  • 2dl kermaa
  • 1dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 3tl vaniljasokeria
  • 4tl perunajauhoja

Pinnalle ripoteltavaksi käytetään 1/3 muruseosta

Ohjeet:
Sekoita muruseoksen kuivat aineet keskenään ja sekoita joukkoon voisula käsin hämmentäen.
Jaa seos kahteen eri astiaan, ja käytä 2/3 massasta varsinaiseen pohjaan, säästä loppu piirakan päälle.
Lisää pohjataikinaan kermaviili ja kananmunat, sekoita tasaiseksi massaksi.
Levitä seos leivinpaperoidulle pellille tasaisesti.

Valmista täyte:
Pese ja kuori omenat. Kuutioi omenat noin 1cmx 1cm kokoisiksi kuutioiksi, tai viipaloi ohuiksi siivuiksi.
Sekoita fariinisokeri omenapalojen joukkoon kulhossa.
Ripottele omenapalat tasaisesti piirakkapohjan päälle.

Sekoita rahka, sokeri, kananmunat, perunajauho, kerma ja vaniljasokeri keskenään tasaiseksi massaksi.
Kaada seos omenapalojen päälle ja tasoita pinta.
Ripottele piirakan pinnalle muruseos ja paista piirakkaa 175c uunissa noin 40min.
Anna jäähtyä, parhaimmillaan piiras on viileänä.

Nopea inkiväärijäätelö

  • 0,5 pakettia (250g) vaniljajäätelöä
  • pala tuoretta inkivääriä, noin 30g
  • 0,5 dl sokeria + 1tl vettä
  • 3ml inkiväärijauhetta
  • 5 ml vaniljasokeria


Ohjeet:
Raasta inkivääri hienoksi raasteeksi.
Mittaa sokeri ja vesi kattilaan, lisää inkivääriraaste, inkiväärijauhe,ja vaniljasokeri.
Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kunnes seos sakenee hieman.
Anna siirapin jäähtyä viileäksi jääkaapissa ja sekoita jäähtynyt siirappi vaniljajäätelön joukkoon tasaisetsi.
Anna jäätelön jähmettyä pakastimessa hetki ja nautiskele!

Omenakompotti/ hilloke

  • 0,5l pieniä omenakuutioita
  • 0,7dl sokeria
  • 1tl kanelia
  • 0,5tl jauhettua neilikkaa
  • loraus konjakkia tai brandya


Ohjeet:
Mittaa kaikki kompotin ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä
noin 5-10 minuuttia välillä sekoittaen. Kompotti on valmista silloin kun omenat ovat pehminneet, mutta eivät hajoa.
Voit tarjoilla valmiin kompotin joko lämpimänä tai kylmänä.

comments powered by Disqus