makea leivonta

Herkkusuun porkkanakun tarina

Olipa kerran porkkana.
Olipa kerran kakku, oli kakulla tarina.

 


Herkkusuun porkkanakakku tai carrotcupcakes
Raaka-aineet

4 kpl kananmunia
3 dl sokeria
1,5 tl sitruunamehua
1,25-1,5 rkl kanelia
1 tl kardemummaa
3 kpl isoja porkkanoita raasteena
1 dl mantelijauhetta
1 dl korppujauhoja
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
200 g voita tai margariinia

korppujauhoja ja rasvaa
vuokaan

0,5 dl sitruunamehua kostutukseen

Pienet porkkanat pussissa katselivat, puntaroivat mitä tuleman pitää.
Tuli ilkeä ihminen, heidät kuori, raastoi verisesti ja kaatoi päälle rasvaa, niin polttavan kuumaa!
Munat ja sokerin vaahdotti kuohkeaksi, tasaiseksi, kauniiksi, vaahdoksi.

 


Sekoitti kuivat aineet keskenään. Mittasi, punnitsi, hämmensi.
Kuivat ainekset lisäsi munavaahtoon, ja kaatoi perään porkkanraasteen.
Sulatti voita, kaunista ja kiiltävää.

Voiteli tasaisesti
jauhotti
kaatoi taikinan vuokaan

Vuoka odotti pöydällä tovin lämmön kohoamista -joutui lopulta kakkujen helvettiin- uuniin ilman siunaamista.
Uunissa kakku kärventyi kauniin ruskeaksi.
Polttavassa 180-asteen lämmössä, tunnin tuskaisen odotuksen ajan.

Valitusvirret ja kauhun parahdukset kaikuivat köökissä kun porkkanat vaihtoivat muotoaan raasteesta kuohkeaksi leivokseksi.
Porkkanoita kidutettiin tökkimällä cocktail-tikuilla ja lopulta tunnin odottelun jälkeen porkkanat pääsivät kakkuna pois uunista.
Tikkuun ei tarttunut enää taikinaa.
Kakku makoili hetken pöydällä kunnes oli täysin jäähtynyt.
Kakku kumottiin tarjoilualustalle.


 

Ilkeä ihminen puristi sitruunasta syövyttävän hapokasta mehua ja kaatoi mehun kakun päälle. Neste imeytyi äkillisesti ja maut tasaantuivat.
kuorrutus ja koristelu:

300 g tuorejuustoa
75 g pehmeää margariinia tai voita
1,5 dl tomusokeria
2 tl sitruunamehua
1 tl vaniljasokeria
1,5 rkl vaniljakreemijauhetta

Kakku sai päälleen ihanan kuorrutteen, tasaisen tuorejuustohunnun.
Voi ja tuorejuusto vatkattiin sekaisin sähkövatkaimen moottorin suristessa villisti ja sitruunamehu lisättiin tomusokerin kanssa vähitellen.
Aprikoitiin, maisteltiin, haluttiin täydellistä.
Lisättiin vaniljasokeri ja vaniljakreemijauhe.
Sekoitettiin voimakkaasti!


 


Kaunis ja tasainen, kuohkea tuorejuustokuorrutus.
Otettiin osa kuorrutteesta sivuun pursotuksia varten.
Työnnettiin massapussiin isokokoinen tähtitylla ja alettiin lappamaan tuorejuustopäällystettä pursotinpussiin. Kokonaista 1/3 taikinaa pääsi pursotettavaksi.

Loppu tuorejuusto levitettiin tasaisesti jäähtyneen porkkanakakun päälle ja mietiskeltiin muuta koristusta.

Strösseliä,
marsipaania,
suklaata täytyy sulattaa.
Miltä kuulostaa?


50 g tummaa suklaata

0,5-1 rkl öljyä



Suklaa sulatettiin kokoajan vahtien mikroaaltouunissa.
Kytättiin taukoamatta, katseltiin, sekoitettiin.
Vähän maisteltiinkin.
Kun suklaaseen lisättiin tilkka öljyä, pysyi se juoksevana kylmässäkin!
Ja kakun kirurginen operaatio, leikkaus, onnistuu helpommin kuin raviveikkaus.

Suklaasta tehtiin rinkuloita kakun pintaan.
Kuin maalitaulu ilman tikkoja!
Etsittiin ja kaiveltiin cocktailtikku laatikoiden syövereistä ja vedeltiin maalitaulun rinkuloista verkkomaista kuviota aloittaen keskustasta reunaan päin.
Kun liikaa suklaata sulattaa, lopun valitettavasti syödä saa!

valkoista marsipaania,
vihreää elintarvikeväriä,
punaista elintarvikeväriä,
keltaista elintarvikeväriä

Valmistettiin marsipaanista porkkanoita.
Tuo ihana makeismassa, pehmeä ja makea, silti hieman karvaskin.
Wiltonin geelivärit tuntuivat löytävän tiensä tekijän kätösiin kuin itsestään.
Hetki mietittiin, hetki aprikoitiin. Mitkä värit sopivat kakun teemaan sulavasti niin?
Porkkanan oranssi: keltainen ja punainen väripurkki, oikea romanssi.
Haarukan kärjellä väriä siveltiin hellästi marsipaaniin, vedeltiin, venytettiin vanuteltiin ja litisteltiin.
Oi sitä tuskaa, jonka marsipaani tuntea saa!
50 prosenttia keltaista ja 50 prosenttia punaista.
Siinäpä yhtälö, joka ratkaista!

Kesän vihreä väri, muurahaiset, ruoho varpaiden väleissä mukavasti kutittaa.
Jälleen tökittiin purkkia. Muovihanskojen kanssa paineltiin ja venytettiin, lopputuloksena kauniin vihreä väri porkkanan varsiin saavutettiin!

Useiden minuuttien työ,
marsipaani kärsivällisyys varret
-Huulet vihreinä maistelusta

Lopulta pyöriteltiin lopputulos. Oranssista porkkanat, vihreästä varret.
Varsiin ohuita pötkylöitä vieriviereen, lopuksi hellä painallus porkkanan tyveen.
Porkkanan varteen raidat aitoutta todistamaan, ja eikun vaan kakun koristelua jatkamaan!


strösseleitä,
kookoshiutaleita,
hasselpähkinää tms
reunoille

Reunoille paineltiin strösseliä, eriväristä, värikästä tai väritöntä.
Jos hasselpähkinää olisi löytynyt, olisi se kakkuun päätynyt.


Loppu tuorejuusto pursotettiin reunoille ensimmäistä kertaa, edistystä tapahtunut, kun aiempiin kakkuihin vertaa?
Onnistuminen Elämänilo
Se nimimerkki – mikroaaltouunin kulma kuorrutteessa -

Kakun tarina onnellinen tai onneton. Päätösvalta lukijalla todellakin on!
Seuraavana päivänä parhaimmillaan, kauniissa kuorrutehunnussaan.
Syöjä tyytyväinen -nauttii palasen- kera kahvikupposen.

Sen pituinen se.

comments powered by Disqus