intialainen

Intialainen Murgh - kanakorma


Tässä turboannoksessa intialaista kookosbroileria, dal pratha (paistettua linssileipää) ja ihan perus vaaleaa riisiä. Takana leipien vieressä nökäre hyvää intialaista kasvisruokaa, Navratan kormaa. Se ei normaalisti annokseen tullut, mutta pyynnöstä laitoin sitäkin sitten maistiaiseksi.

Jossain vaiheessa kesää meillä oli meneillään oikea intialaisen ruoan superkausi. Tein sekä itelleni-että vanhemmilleni intialaista sapuskaa raaka-aineita säästelemättä. Broilerista ja muista lihoista vaihdellen, mutta useimmiten kanaa.

Intialainen Murgh korma

  • 2 cm pala tuoretta inkivääriä
  • 6 kynttä valkosipulia pilkottuna
  • 2 rkl öljyä
  • 2 kpl laakerin lehtiä
  • 1 kpl kanelitanko
  • 8 kpl kokonaista kardemummaa
  • 4 kpl kokonaista neilikkaa
  • 1 tl kuminan siemeniä
  • 2 kpl sipulia
  • 1 rkl korianterin siemeniä
  • 3 kpl luumutomaatteja
  • 400 g broileria (broilerin rintaa/ broilerin jauhelihaa)
  • 1 tl chilijauhetta
  • ~1 tl suolaa
  • 3 dl Kermaa

Jauha inkivääri, valkosipulit ja 3 rkl vettä tasaiseksi tahnaksi.
Hienonna sipulit silpuksi.
Kuumenna öljy laakeassa pannussa kuumaksi ja lisää laakerin lehdet, kaneli, kardemumma, kuminan siemenet ja neilikka. Freesaa hetki ja lisää sipulit. Ruskista n. 3 minuuttia/ kunnes sipulit ruskettuvat.
Lisää inkivääritahna, rouhi korianterin siemenet ja lisää. Kuumenna minuutin ajan.
Hienonna luumutomaatit ja lisää.
Lisää kuutioidut broilerin fileet tai broilerin jauheliha. Lisää chilijauhe, suola ja 1,5 dl vettä. Kuumenna kiehuvaksi.
Käännä levy pienemmälle ja hauduta keskilämmöllä n. 15 minuuttia käännellen broileripaloja sillointällöin.
Lisää kerma ja kuumenna kunnes seos sakenee sopivaksi.
Tarjoile esimerkiksi riisin ja linssileivän tai naanleivän kanssa.

comments powered by Disqus