vegaaniruoka

Itämainen soijasuikalekeitto ( Vegaani )


Pahoitteluni tähän väliin. Teen arkena niin paljon ruokaa, sekä kasvisversiona että lihaisena, joten jää usein tämän kasvispuolen postailu kokonaan tekemättä. Pakko myöntää, että itelleni en välttämättä aina jaksa edes tehdä yhtä "hienoa" ruokaa kuin lihaiselle kumppanilleni. Kiinnostusta oisi, jaksamista ei niinkään. *tuhahtaa* Useimmiten teen jokaisen liharuoan rinnalle jotain kasvista. Pakkohan miunkin on syödä!

Keittoja teen arkisin todella vähän. Yleensä keitot ovat enempi ja vähempi kevyitä, eikä niillä miun mielestä lähde nälkä ihan samaan tapaan kuin muilla "kiinteillä" ruoilla. Tämä keitto sisälsi intialaistyyppisen kookosmaitopohjan, kasviksia ja currysoijasuikaleita. Lisänä pastaa, tosin mieluummin oisin pistänyt annokseen vaikka nuudeleita. (olivat loppu sillä hetkellä) Talvipäivän flunssanpoistaja totta tosiaan!

Itämainen soijasuikalekeitto 4 annosta

1rkl rypsiöljyä
2rkl punaista currytahnaa
150g soijasuikaleita tai soijapaloja
1 sipuli
1prk (400g) kookosmaitoa
1pss findus wok-sekoitusta
5dl vettä
1,5rkl kasvisfondia
2 rkl soijakastiketta 1 rkl fariinisokeria 1tl tuoretta inkivääriä
1 limen mehu

Lisäksi: 50 g nuudeleita/ annos

Ohjeet

Turvota soijasuikaleet käyttövalmiiksi pakkauksen ohjeen mukaan.
Kuumenna öljy kattilassa ja turvonneet suikaleet ja silputtu sipuli. Paista sekoitellen, kunnes suikut ja sipuli saavat hieman väriä. Lisää currytahna ja pyörittele hetki. Lisää wokkisekoitus, kookosmaito, vesi sekä fondi ja soijakastike. Halkaise chili, poista siemenet ja paloittele. Lisää chilin palat, fariinisokeri ja raastettu inkivääri keittoon. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää limen mehu valmiiseen keittoon ja tarjoile keitetyn nuudelin kanssa.


 

comments powered by Disqus