Joulu

Joulun ruokalahjoista ja keittiövälineistä!


Ainahan sitä on hirveä miettiminen joulun aikaan.
Mitä matti-enolle, raimo-sedälle, entäs veljelle, siskolle, mummille, kaimalle ja naapurin serkuille! Apua, IDEATHAN LOPPUVAT! what am I gonna do?!
Ainahan on jotain tylsiä tuoksukynttilöitä saatavilla, on suihkusaippuaa ja kaikenmaailman rihkamaan.
Ruokalahja on kuitenkin aina ite tehty, ja hyvää. Paitsi jos ostaa kaupasta mukahienosti pakattua säilykettä tms... (anteeksi vaan kaikille, jotka näistä lahjoista pitävät) Ite en kaupan purkkijutuista perusta. Markkinoilta ostetut purkit ovat sitten asia erikseen. Onneksi sinappeja ja säilykkeitä voi tehdä itsekin!

 

 


ASIAAN:
Itellä tuli taas normaalin joulun jälkeen ajateltua muutamille henkilöille ruokalahjat jo etukäteen, ja viimehetkellä huomasin unohtaneeni yhden henkilön.
Tein lahjaksi joululimppua ja sen kaveriksi ihanaa mustaherukkasinappia! Tein sinapin kotikokkikaveri Mailon (Mailon mustaherukkasinappi kotikokissa ) ohjeella, suosittelen muillekkin.
Aika räyhäkän väristähän tuo sinappi on, mutta hyvää kinkun kaverina!
Limpun ohje on napattu kaikkein vanhimmasta kokkikirjasesta joka hyllystäni löytyy.. Nimeä en muista, mutta ohje oli hyvä. Limpun päälle tein koristeeksi piparisydämen.

 

Suskitädin joululimppu


Pikalahjoista vielä jonkun verran, aina on vaihtoehtoja ostetulle.
Suklaa"konvehdit" pikapikaa ovat hyvä ratkaisu niille, joilla ei ole aikaa temperoida suklaata.
Nämä konvehdit ovat ihan hyviä, vaikkeivat ihan samanlaisia olekaan kuin temperoidut sisarensa! Ite tein mariannesta.
Tässä yksi, joka valmistuu vajaassa 15 minuutissa!! :

Hyperpikasuklaa"konvehdit":
Raaka-aineet:
*n.100g Hyvää tummaa suklaata tai maitosuklaata
*n.50g Haluamiasi sattumia, esim. vaahtokarkkia, geishaa, mariannea, salmiakkia, melkein mikä vaan karkki käy joka löytyy kaapista.. Myös kuivahedelmät käyvät mainiosti!!
*Jääpalamuotteja , pelti tai oikeita suklaakonvehtimuotteja

Ohje:
Murskaa kovat karkit tai rouhi ne. Jos käytät vaahtokarkkeja tai kuivahedelmiä tms paloittele ne pieniksi sattumiksi.
Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä jatkuvasti sekoittaen ja vahtien, älä anna suklaan lämmetä yli 35 asteen!
Kun suklaa on sulaa, anna sen jäähtyä pieni tovi niin ettei se ole kiehuvan kuumaa.
Lisää haluamasi sattumat ja sekoita tasaiseksi.
Kaada suklaaseos vaikkapa jääpalamuottiin tai pellille leivinpaperille kovettumaan.
Jos käytät jääpalamuottia, kopauta muottia pöytää vasten muutaman kerran niin ilmakuplat katoavat.
Vie kylmään n.30 minuutiksi ja irroita vuoista/ paloittele pellille levitetty suklaa!
Pakkaa kauniisti sellofaaniin tai pieneen rasiaan.


 

comments powered by Disqus