kahvikakut

Kaksi hyvää kahvikakkureseptiä

Astetta mehevämpien mukamas kuivien kakkujen ohjeet ovat pyörineet reseptilaatikossani (missä ihmeen laatikossa, kirja se on) jo iät ajat. Sitruunakakkua testasin jo täällä, silikonivuokaan tehtynä ja kyllä se sama torttu jaksaa yhä hymyilyttää. Suklaakakku on sitruunakakun tapaan näihin perinteisiin kahvilaherkkuihin kuuluva, joskin tällä kertaa miun uuteen, astetta evilimpään 666 kirkkovuokaan tehty. Mukava ja halpa keittiökapistus kyllä! Koska tällä hetkellä ja kiireellä miun normaalit sapuskat ovat luokkaa "mättöä naamaan ja perse liikenteeseen" - ei gourmetruokia tule näkymään kuin vasta syntymäpäivieni jälkeen. Vuotelkaa, vuotelkaa! Kyllä niitä on vielä tulossa. Parsakausikin olisi kohta parhaimmillaan. En halua missata sitä samalla tavalla kuin viime vuonna!


Mistä huomaa, että kesä kolkutteloo jo ovella? Kuvien laadusta!
Kakun kuorrutteena kiehautetusta kermasta ja suklaasta tehtyä ganachea + raitoina sitruunakakusta yli jäänyttä kuorrutetta.


Suklainen kuivakakku
ei mikään käntty!

Ainekset:

300g margariinia
3dl sokeria
3kpl kananmunaa
3,7dl vehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhe
2tl vaniljasokeri
3rkl kaakaojauhe
1,5dl kermaa
120 g tummaa suklaata

Margariini ja sokeri vaahdotetaan, joukkoon lisätään munat yksitellen ja kunnolla vatkaten. Sekaan lisätään yhdistetyt kuivat aineet ja kerma vuorotellen ja varovasti sekoitellen. Lopuksi taikinaan sekoitellaan rouhittu suklaa. Kakkuvuoka voidellaan ja jauhotetaan esim. korppujauholla/mantelijauholla, ja taikina kaadetaan vuokaan. Paistetaan 175 asteessa noin 40-50min.


Astetta hifimpi sitruunakakku, 24cm vuokaan
(1 cup = 2.366 dl)

1,5 cup vehnäjauhoja (3,4dl)
1,5tl leivinjauhetta
0,4tl suolaa
1/2cup maitoa (1,15dl)
1 sitruunan raastettu kuori
1/2tl vaniljasokeria tai vaniljaesanssia
120g voita huoneenlämpöisenä
3/4 cup kidesokeria (1,7dl)
3 kpl kananmunaa

kostutus:
200ml vettä
30ml sokeria
kahden sitruunan mehu

kuorrutus:
200 g tuorejuustoa
75 g pehmeää margariinia tai voita
1-1,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola keskenään.
Yhdistä maito ja raastettu sitruunan kuori.
Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
Lisää kananmunat voivaahtoon yksitellen, hyvin sekoittaen.
Lisää jauot ja maitoseos vuorotellen voivaahtoon, sekoita puulastalla tai nuolijalla.
Voitele 24cm irtopohjavuoka tai käytä pieniä leivosvuokia.
Paista uunissa 175 asteessa noin 20-35min, kunnes kakku on sisältä kypsää eikä kakkuun pistettyyn tikkuun taku enää taikinaa. Anna valmiin kakun jäähtyä hyvin.

Kiehauta kattilassa 200ml vettä, ja sulata siihen sokeri. Anna liemen jäähtyä
Mehusta yksi sitruuna ja sekoita sitruunanmehu liemeen.
Sivele sitruunakakulle reilusti sitruunamehulientä ja anna kakun jäähtyä kunnolla.

Valmista kuorrute:
Vatkaa voi ja tuorejuusto sähkövatkaimella sekaisin.
Lisää sitten hiljalleen tomusokeria ja vaniljasokeria vatkaten välillä aineita sekaisin.
Levitä kuorrutus jäähtyneen sitruunakakun päälle. Koristele esimerkiksi suklaalla + marsipaanikukkasilla! Jos jähmetät kuorrutusta hetken jääkaapissa, siitä tulee pursotettavaa.


 

comments powered by Disqus