pikaruoka

Kanawrapit + kasviswrapit "Hesburger"


Vesi kielellä sitä maistellaan, hesen kastike! Pistä salaattiin tai dippiin, lisukkeekeeksi kaikkiin ruokiin, suuri maku, joka valloittaa Hesen kastike!
www.hesburger.fi
"Vehnätortillan sisällä on maukasta kanasuikaletta, jäävuorisalaattia, tomaattia, cheddarjuustoa ja jalapenoa. Mausteena Hesen kurkkumajoneesia. Kana on maustettu kanamausteseoksella: paprika, maapähkinä, kurkuma, hiivauute, sipuli, valkosipuli, curry, chili, pan-suola, aromivahvenne E621, glukoosi, modifioitu tärkkelys E1422, proteiini hydrolysaatti "


Kotitekoiset wrapit maistuvat identtisiltä suoraan hesburgerilta ostettuihin verrattuna, ja niitä saa tehtyä useita kerralla. Hesburgerin wrapit maksoivat kappaleelta noin 5€ (kiitos Henskis infosta!), eli ihan helvetin kallista. Kotitekoisen wrapin hinta määräytyy aika pitkälti käytettyjen raaka-aineiden mukaan, mutta keskimäärin yhdelle wrapille jää hintaa 2,5€.
Majoneesit voi ostaa hesburgerilta suoraan tiskiltä (1 pussi kurkkumajoneesia maksaa 50snt) tai kaupan hyllystä currymajoneesia löytyy purkista.

Suurinpiirtein kahteenkymmeneen tortillaan menee kanaa yhteensä 800g.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------



Kanawrapit

Raaka-aineet:
tortillapohjia
jäävuorisalaattia
tomaattia
cheddarjuustoa
jalopenoja
kurkkumajoneesia-tai paprikamajoneesia
maustamattomia broilerin fileesuikaleita

mausteseokseos 800g:lle broileria:
15ml paprikajauhetta
15ml jauhettuja maapähkinöitä
5ml kurkumaa
5ml sipulijauhetta
3ml valkosipulijauhetta
3ml curryä
suolaa maun mukaan, noin 5ml

Ohjeet:
Paista broilerit pannulla kullanruskeiksi ja jäähdytä hetki.
Sekoita mausteet paistetun broilerin sekaan tasaisesti ja tarkista maku.

Pese ja hienonna kasvikset:
Tee tomaatista renkaita ja revi jäävuorisalaatti hieman pienemmäksi.
Kasaa wrapit kylmälle tortillapohjalle:
ripottele ainekset tortillan alalaitaan ohueksi "viivaksi" ja rullaa tortilla itsestä poispäin tiukaksi rullaksi. Katso kuva.


Tein siis erittäin epäselkeän kuvan siitä, mihin täyte tulee letulla ja miten pötkö rullataan.
Pökäle leikataan kahdeksi puoliskoksi kuvan osoittamien viistoviivojen mukaan.

Wrap leikataan viistottain. Wrapit säilyvät jääkaapissa hyvänä pari-kolme päivää, kunhan ei vaan kasaa wrappeja päällekkäin. =)

-----------------------------------------------------------------------------------------


Kasviswrappeja tehtiin myöskin, mutta unohdettiin ottaa kuva. Hitsiläinen!

Kasviswrapit

Raaka-aineet:
tortillapohjia
jäävuorisalaattia
tomaattia
sipulia
aurinkokuivattua tomaattia
jalopenoja
kurkkumajoneesia-tai paprikamajoneesia *
cheddarjuustoa *

Ohjeet: Pese tomaatit + salaatti.
Hienonna sipuli silpuksi, aurinkokuivatut tomaatit suikaleiksi ja tomaatti viipaleiksi.
Revi salaatit pienemmiksi paloiksi.
Puolita cheddarjuustot.

Kasaa wrapit kylmälle tortillapohjalle:
ripottele ainekset tortillan alalaitaan ohueksi "viivaksi" ja rullaa tortilla itsestä poispäin tiukaksi rullaksi. Katso kuva edellisestä ohjeesta.

Wrap leikataan viistottain. Wrapit säilyvät jääkaapissa hyvänä pari-kolme päivää, kunhan ei vaan kasaa wrappeja päällekkäin. =)

------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tortillat ovat aivan ehdottomasti illanistujaisten ykköstarjottavaa. Maku on kohdallaan, ja wrapit ovat tarjottavista hyvin säilyviä. Kokeile " Hesburgerin " Kanawrappeja vaikka viikonlopun herkuttelupäivään.

comments powered by Disqus