juustot

Kesäkurpitsa - ricottaneliöt

Nyt sen tässä kovaan ääneen myönnän. RAKASTAN rosmariiniä sen kaikissa muodoissaan. Siitä syystä nämä useissa syntymäpäiväjuhlissani canape-tyyppisinä naposteltavina tarjotut ricottatyynyt ovat olleet kestosuosikkeja siitä lähtien, kun niitä ensimmäistä kertaa pääsin maistelemaan. Mausteet jakavat mielipiteitä, mutta kaltaiselleni tuoreyrttihipille täyte on sellaista nannaa että oksat pois.
 


Kesäkurpitsa-ricottaneliöt
16 pientä piirasta

4 kpl pieniä lehtitaikinalevyjä

Täyte:
200g ricotta-tuorejuustoa
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
1 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
1/2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja hienonnettuna
1 kananmuna
1 rkl vehnäjauhoja

Päälle:
1 kesäkurpitsa
2rkl oliiviöljyä
mustapippuria myllystä
ropaus suolaa

Voiteluun:
1 muna

Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan.
Leikkaa kukin lehtitaikinalevy neljään osaan.
Pane uuni lämpiämään 200 asteeseen. Nosta taikinapalat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Valmista täyte sekoittamalla ainekset keskenään.
Puolita kesäkurpitsa ja koverra siemenet pois lusikalla.
Viipaloi kesäkurpitsasta ohuita slaisseja.
Sekoita kesäkurpitsaviipaleiden joukkoon oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria.

Painele lehtitaikinalevyjen keskustaa käsin ohuemmaksi, jätä reunat selvästi paksummiksi.
Voitele reunat kananmunalla.
Lusikoi kunkin levyn keskelle täytettä ja täytteen päälle kesäkurpitsasiivuja.
Paista noin 15-20min, kunnes pikkupiiraat näyttävät kypsiltä.
Tarjoa vaikkapa juhlapöydän naposteltavana!

comments powered by Disqus