vegaaniruoka

Kikherne-tomaattipata

Keventäjän kikherne-tomaattipata
+6 annosta

Raaka-aineet
rypsiöljyä

4 dl kikherneitä (kuivana)
400 g tuoreita herkkusieniä
3 rkl tomaattipyrettä
2 tlk tomaattimurskaa (800g)
5 kynttä valkosipulia puntti tuoretta basilikaa
10 kpl kypsää tomaattia
1 tl oreganoa
1 tl provencen yrttiseosta

suolaa ja pippuria maun mukaan

lisukkeeksi raikkaita
salaatteja ja kuitupitoista
leipää

Ohjeet

Laita kikherneet likoamaan kattilalliseen vettä edellisenä iltana. Vaihda seuravana päivänä vesi ja keitä kikherneitä n. tunnin ajan kunnes ne ovat kypsiä ja pehmeitä.
Huuhtele herkkusienet ja kuivaa ylimääräinen neste pois.
Leikkaa herkkusienet pieniksi kuutioiksi.
Pese tomaatit ja poista kanta.
Poista tomaatin siemenet ja leikkaa tomaatin liha pieniksi kuutioiksi.

Leikkaa valkosipulinkynnet ohuiksi siivuiksi ja kuullota niitä hetken aikaa pannulla öljyssä.
Lisää herkkusienet ja kuullota hetki.
Lisää tomaattipyree ja kuullota hetki.
Lisää tomaattikuutiot ja tomaattimurska.
Hauduta 20-30 minuuttia ilman kantta ja anna ylimääräisen nesteen haihtua.
Lisää lopuksi kypsät kikherneet ja revitty basilika.
Hauduta muutama minuutti ja tarjoile salaattien ja kuitupitoisen leivän kanssa!


 

comments powered by Disqus