intialainen

Kipparikallena intialaisittain



Yksinkertaista ja hyvää, perinteistä intialaista. Hemmotteluruoan kuvat kaivoin arkistojen uumenista iltojanne ilahduttamaan, ja samalla myös virkistämään omaakin rappeutunutta muistiani. Makunystyrät hyrräävät tuplatehoilla jo senkin vuoksi, kun jääkaapissa mollottaa pelkkä valo. 
Pitääkin tästä lampsia samointien kauppaan ja tekaista pinaattiherkkua juuri nyt alkanutta viikonloppua piristämään. 

Pinaatti-juustocurry on aivan parasta riisin, itsetehdyn naanleivän sekä jogurttiraidan kanssa!

Palak Paneer- intialainen pinaatti- juustocurry


4-6 annosta

  • 2 keskikokoista sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä 
  • n.30-40g pieni pala tuoretta inkivääriä (n.1rkl raasteena)
  • 2  tomaattia 
  • 1 punainen chili
  • 250 g Paneer-juustoa tai kotijuustoa tai hätätapauksessa halloumjuustoa 
  • 450 g pakastepinaattia
  • noin 1,5 dl  maustamatonta turkkilaista jugurttia
  • 1 dl  rypsiöljyä / voita
  • 2 tl korianterinsiemeniä morttelissa murskattuna
  • 1 tl juustokuminan siemeniä eli jeeraa
  • 1 tl curryjauhetta
  • 0,5 tl kurkumaa
  • 1/4tl muskottipähkinää
  • n. 1 tl suolaa
  • ripaus sokeria

Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta inkivääri. Silppua tomaatit ja chili.
Kuumenna pannulla  noin 0,5 dl öljyä tai voita, ja heitä kuullottumaan intialaiseen tapaan ensiksi mausteet: korianteri, juustokumina, curry ja kurkuma sekä tuore chili. Kuullota muutama minuutti ja lisää sipuli, valkosipuli ja inkivääri sekä tomaatit ja loppu öljy. Kuullota pari minuuttia.
Lisää pinaatti ja anna pinaatin sulaa pikkuhiljaa. Anna kastikkeen hautua noin 5min.
Lisää paneeriin lopuksi jogurtti, suola sekä ripaus sokeria ja muskottipähkinää. Maista.
Lisää sekaan juustokuutiot joko öljyssä paistettuna tai kuutioituna sellaisenaan. Tarjoile vaikkapa naan-leivän kanssa tai riisin kyljessä.

comments powered by Disqus