jälkiruoka

Kolmen suklaan jälkiruoka-annos = Suloinen Suklaatrilogia


Suklaa, tuo syntisen hyvä nautintoaine.
Suklaata pidetään usein romanttisena aineena. Suklaan tuomaa nautintoa on verrattu rakasteluun, suuteluun ja ihastumiseen. Suklaan makua ylistetään monin paikoin ja se on hyvin suosittu herkkuna.
Eikä mikään ihmekään.

Tämä annos sisälsi kaikkien yllätykseksi: Suklaata.
Valkoista suklaata, tummaa suklaata, minttusuklaata sekä maitosuklaata.
Mitäpä sitä enää muuta kaipaisikaan?
Kokeilin jälkkärin kokoamista annokseksi ja no.. tuollainenhan siitä tuli.
Ei mitään ravintolatasoa, mutta hyvää harjotusta kyllä!



Mokkapalojen variaatioita tuntuu liikkuvan netissä hirmuisesti, monia monia satoja toinen toistaan muistuttavia.
Mokkapalojen teosta olikin varmasti ainakin vuoden tauko:
Long time no see, long time no BBC!

Mutta näissä mokkapaloissa on muutakin.
Pohja sisälsi rouskuvia, osittain sulaneita suklaasattumia, ja kuorrute oli valmistettu normaalista mokkapaloista poiketen huomattavasti suklaisempana versiona.
On muuten jännä, että kun osan normaalista kuorrutteesta jähmetyttää jääkaapissa täysin viileäksi, ja vatkaa, tulee lopputulokseksi kuohkea ja pursotuskelpoinen mähmä!



Sitruunapiirakkapohja oli rakenteeltaan mokkapaloista jonkin verran poikkeava, eikä sitruuna maistunut siinä liialti. Kuorrute oli oikea imellys sulatettune valkosuklaaneen ja sitruunaisine vivahteineen. Sitruunaisia sitruunapaloja siis.

Kastikkeen valmistin vain nopeasti sulattamalla yhteen fazerin sinistä, after eightejä ja kuohukermaa.
Maun lisäksi laitoin hipsauksen vaniljaa, eikä siihen kyllä muuta tarvittu.
Annoksen lisänä hedelmiä mitä kaapista löytyi, tällä kertaa tylsästi vain appelsiiniä ja viinirypälettä. .

Ehkä sitä miussakin asuu sitten vielä se pikkuruinen Insanity viis vee, joka tahtoo kokeilla kaikkea uutta!
Nimenomaan tekstiä ajatellen, harvoin mie ruoka-annokseen mitään olen kirjoittanut. :D


Suklaatrilogia ja ohje annoksen "kokoamiseen"
Raaka-aineet

*1 annos supersuklaisia, sattumaisia
mokkapaloja
*1 annos valkosuklaalla kuorrutettua
sitruunapiirakkaa
*1 annos minttusuklaakastiketta
*haluamiasi tuoreita hedelmiä:
viinirypälettä, appelsiinia,
omenaa, banaania tms.
*vohvelitikkuja
*rouhittuja, suolacashew
*pähkinöitä
*mokkapalojen kuorrutetta

Ohjeet

Valmista mokkapalat ja sitruunapiirakka sekä kastike.
Leikkaa mokkapaloista pyöreällä muotilla kaksi läkkärää ja aseta päällekkäin "torniksi".
Valuta suklaakastiketta lautaselle esimerkiksi spiraaliksi ja aseta suklaatorni spiraalin reunaan.
Ripottele rouhittua suolapähkinää suklaapiirakan reunaan ja aseta yksi vohvelitikku makaamaan vohvelia vasten.
Kaada suklaakastike kulhoon ja aseta lautaselle.
Hienonna suklaakastikkeen kaveriksi suosikkihedelmiäsi ja laita osa niistä hammastikkuun.
Vaahdota pieni määrä mokkapalojen kuorrutetta kuohkeaksi vaahdoksi ja pursota sitruunapalojen koristeeksi. Aseta ruusukkeen keskelle pieni sokerihelmi.
Voit koristella lautasen vaikkapa kirjoittamalla.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------


Sitruunaruudut

Raaka-aineet
2 dl vettä
200 g voita
4 rkl sitruunan mehua
1:n sitruunan raastettu kuori
1 tl suolaa
6 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1,5 tl soodaa
1 dl piimää, jogurttia tai
kermaviiliä
3 kpl kananmunia

sitruunamehua kostutukseen

***** ***** kuorrutus **********
150 g maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl sitruunamehua
100 g voita
200 g valkosuklaata
n.4 dl tomusokeria
Ohjeet

Kiehauta vesi, voi, sitruunamehu ja sitruunan raastettu kuori.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
Lisää loput pohjan aineet ja sekoita tasaiseksi.
Kaada pellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa n.20 min.

Kostuta valmis pohja sitruunamehulla.

Valmista kuorrute:
Sulata 150g valkosuklaasta vesihauteessa miedolla lämmöllä tai mikroaaltouunissa kokoajan vahtien.
Raasta loppu suklaa karkeaksi rouheeksi.
Vatkaa sitruunamehu, tuorejuusto, tomusokeri ja huoneenlämpöinen voi tasaiseksi massaksi. Lisää jäähtynyt, sulatettu valkosuklaa ja sekoita tasaiseksi. Lisää rouhe.

Levitä kuorrute jäähtyneen piirakan päälle ja koristele pinta esim. strösselillä, valkosuklaarouheella, sokeroiduilla sitruunaviipaleilla tai cocktailkirsikoilla tms.

 

Sitruunapohja



------------------------------------------------------------------------------------------------------

Suklaakraatereita


Mokkapalat suklaisilla sattumilla
Raaka-aineet

4 kpl kananmunia
4 dl sokeria
300 g voita
2 dl maitoa
5 rkl kaakaojauhetta
1 levy tummaa suklaata(n.150g) tai
valkosuklaata
7 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 tl vaniljasokeria

1,5 dl kaakaota (2rkl kaakaojauhe +
maitoa) kostutukseen

**** ****** kuorrute *********

1 levy tummaa suklaata
2 rkl kaakaojauhetta
4 rkl kahvia
1 rkl kaakaolikööriä
100 g voita
5-7 dl tomusokeria

Ohjeet

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sulata voi ja anna sen jäähtyä hetken aikaa.
Rouhi tumma suklaa reiluiksi sattumiksi.
Lisää munavaahtoon vuorotellen maito ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää lopuksi voisula ja rouhittu suklaa.
Paista 200 asteessa leivinpaperin päällä n.20 minuuttia.
Voit kokeilla kypsyyttä kypsennyksen loppuvaiheessa tikulla.

Kumoa piirakka toisin päin leivinpaperin päälle ja kostuta kaakaolla kauttaaltaan.

Sulata tumma suklaa vesihauteessa miedolla lämmöllä tai kokoajan vahtien mikroaaltouunissa.
Keitä kuumaa kahvia ja kaada se astiaan kaakaoliköörin kanssa.
Sulata voi juoksevaksi ja lisää.
Lisää sula suklaa ja siivilöi joukkoon kaakaojauhe sekä tomusokeria sen verran että kuorrutteesta tulee notkeaa.
Voit säästää osan kuorrutteesta erilliseen astiaan, jos haluat vatkata kuorrutteen täysin jäähtyneenä vaahtoisaksi/ pursotetattaviksi koristeiksi!
Levitä kuorrute jäähtyneen piirakan päälle ja ripottele päälle halutessasi nonparelleja tai suklaarouhetta.
Anna kuorrutteen jähmettyä kylmässä.



------------------------------------------------------------------------------------------------------


Minttusuklaakastike
Raaka-aineet

100 g after eight- suklaata
100 g tummaa suklaata tai
maitosuklaata
1,5 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria

Ohjeet

Kuumenna kerma kiehuvaksi pinnoitetussa kattilassa.
Lisää after eight suklaa pieninä paloina ja tumma suklaa.
Sulata ainekset yhteen miedolla lämmöllä kokoajan hämmentäen.
Älä polta pohjaan!
Lisää lopuksi vaniljasokeri ja tarjoile esimerkiksi hedelmien dippikastikkeena.


 

comments powered by Disqus