pikaruoka

(Kotona) Amarillon kolmen ruokalajin menuu

Meijän oma Hill billyhän se siinä ylimmässä kuvassa näkyy. 
Ihan ite tehty ravintola-tasoinen annos, HYVÄÄ!

 

Tässä on kuva Amarillosta tilatusta Hill billys country chickenistä 


Tehtiin Peten kanssa yhdessä ruokaa.
Ihana äijän turjake, kun jaksaa opetella yhessä miun kanssa ruoan tekkoo. ^__^
"Amarillon" kolmen ruokalajin menuu.
Eli alkuruokana ihan perinteinen nacholautanen ja siihen kaveriksi kolme dippiä ja ite tehtyjä friteerattuja herkkuja.
Uppopaistettuja, cheddar-juustolla täytettyjä pepperoneja + herkkusieniä.
Dippeinä cheddar-dippi, guacamole , tulinen salsa.


------------------------------------------------------------------------------------------------------

kaikki friteerattu on hyvää


Friteeratut , cheddarjuustolla täytetyt jalapenot


1 prk jalapenoja / pepperoneja
1 pkt cheddar-juustoa viipaleina
(sulatejuustotyyppinen)
30 g tuorejuustoa notkistamaan

friteeraustaikina:
reilu 4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 dl korppujauhoja
3 kpl kananmunan keltuaista
3 dl vettä
1 dl maitoa

0,5 litraa öljyä paistamiseen

Ohjeet

Survo cheddar-juusto ja tuorejuusto tasaiseksi tahnaksi sauvasekoittimella.
Leikkaa jalapenosta kanta pois ja huuhtele siemenet valuttamalla vettä ohuena norona jalapenon sisään.
Kuivaa jalapenot hyvin.

täyttövaihetta


Aseta pursotuspussiin n.2cm kokoinen pyöreä metallinen tylla.
Lusikoi cheddar pursotuspussiin ja pursota jokaisen jalapenon sisälle niin, että juustotäytettä menee mahdollisimman syvälle jalapenon tyveen asti.



Sekoita taikinan ainekset keskenään ja tarkista jauhon määrä! 4dl on arvio, taikinan pitää olla melko paksua, hieman lettutaikinaa paksumpaa.

Varaa työpisteeseen:
*patalaput
*kattilan kansi
*papereita pyyhkimiseen (jos öljyä roiskuu levylle)
*pelti tai lautanen jonka päällä paksu kerros talouspaperia
*reikäkauha

Uppopaisto:
Kuumenna öljy pienessä padassa n.170 asteiseksi.
Kokeile rasvan kuumuutta paistamalla ensin yksi jalapeno.
Rasva on sopivan kuumaa, kun jalapeno nousee heti pintaan ja öljy alkaa "siristä" jalapenon ympärillä.

Kieritä jalapenot taikinassa muutama kerrallaan ja paista öljyssä kullanruskeiksi.
Valuta jalapenot talouspaperoidun lautasen päällä ja tarjoile lämpiminä.
 

namskis!




------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pääruokana " Hill Billy's Country chicken" Eli amarillon listan mukaan tehtynä:
Pariloitu broilerinfilee, pippurituorejuusto ja kirsikka-punaviinikastiketta
sekä pariloitua ananasta. Lisänä lämpimiä kasviksia sekä uuniperuna chipotlevoilla.
 

Pottu



Teimme pääruoan täsmälleen samaan tyyliin kuin Amarillossa (tosin kaikki tehtiin itse ja soveltaen koska ohjeita ei tietenkään löydy)
Ja lisäksi koristelimme + kokosimme annoksen ehkä vähän eri tapaan kuin miten se normaalisti kootaan.
Pariloitu ananas ja broileri valmistettiin "LOISTAVALLA" grilliparilalla joka ei kyllä luultavimmin edes sovellu liedellä käytettäväksi :D
Parila taipui kuumalla levyllä kärvennellessä kuprulle keskeltä, mutta kyllä sillä jonkinnäköiset raidat ruokaan saa.
 

ananaassi



Chipotlevoi on amarillon mukaan savuchilivoita joten teimme myös sitä itse.
Löysin kaupasta savusuolaa ja sain voihin sen avulla pienen häivähdyksen nuotion makua.
Lisäksi käytettiin voihin tuoretta chiliä ja chilijauhetta.
Punaviinikastikkeen valmistin niin, että paahdoin ensin kasvikset reilusti kuumalla pannulla pähkinäisessä voissa.
Kastikkeeseen käytetty punkkua, tomaattipyrettä, balsamicoa, viherpippuria, laakerinlehteä, kirsikkahilloa ja valkosipulia.
Ja lihafondia lihaliemen puutteessa.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------


Chipotle maustevoi (savuchili maustevoi)

Raaka-aineet

250 g voita

n.1 tl savusuolaa tai vastaava
määrä nestemäistä
savuaromia
1 kpl punainen chili tai pepperoni
hienonnettuna (voimakas)
1 tl chilijauhetta
0,5 tl paprikajauhetta
pippuria rouhittuna, suolaa

Ohjeet

Silppua chili ja sekoita pehmeään voihin.
Sekoita voihin myös muut mausteet ja lisää savusuolaa vähitellen maun mukaan. Testaa savun makua vaikka levittämällä voita hieman ruisleivän reunalle. Savun pitää maistua voissa hieman.

Levitä voi tangoksi kelmun päälle ja pyöritä kelmun avulla pötköksi.
Kieritä pötkön päät karkkimaisesti suppuun.
Aseta rulla folion päälle ja rullaa foliosta napakka paketti voipötkön ympärille.
Kieritä rullaksi ja anna jähmettyä kylmässä.

Leikkaa maustevoista uuniperunalle viipaleita tai käytä esim. pihvin päällä

------------------------------------------------------------------------------------------------------



Kirsikka - punaviinikastike
Raaka-aineet

200 g kasviksia reiluina paloina :
porkkana, punasipuli, selleri,
palsternakka
4 kpl valkosipulin kynttä

3 dl lihalientä
1,5-2 tl lihafondia
4 dl punaviiniä
2 tl tomaattipyrettä
1,5 rkl tummaa balsamico- etikkaa
0,5 prk kirsikkahilloa
6 kpl viherpippuria
0,5 tl kuivattua basilikaa
1 kpl laakerinlehti

voita paistamiseen

2 rkl maizenaa + kylmää vettä tilkka
Ohjeet

Hienonna kasvikset reiluiksi, n.20g paloiksi.
Käytä 1 osa porkkanaa, 1 osa sipulia ja 1 osa selleri + palsternakka

Sulata voi kattilassa ja anna ruskistua.
Ruskista kasvikset kattilassa niin että ne ottavat reilusti väriä.
Jos käytössäsi on lihan rippeitä niin freesaa nekin. (esim. naudanlihasta)
Lisää ruskistuksen loppuvaiheella valkosipulit ja kuullota kevyesti.
Lisää punaviini, balsamico, lihaliemi + fondi , tomaattipyree, kirsikkahillo, viherpippurit, basilika ja laakerinlehti.
Mausta maun mukaan suolalla.

Hauduta kastiketta 30 minuuttia miedolla lämmöllä kannen alla.
Siivilöi kastike tiheän siivilän läpi puhtaaseen kattilaan ja kuumenna höyryäväksi.
Sekoita maizena kylmään veteen. (n.3rkl vettä)
Kaada saoste ohuena nauhana kastikkeeseen kokoajan hämmentäen.
Anna kiehahtaa ja tarjoile.

------------------------------------------------------------------------------------------------------




Tuorejuusto valmistettiin sekoittamalla valkosipulituorejuustoon ronskilla kädellä pippuria.
Tuorejuusto käytettiin mikrossa pienen hetken ajan jotta pehmenee :)
Paistettuina kasviksina käytimme tuoreita vihreitä papuja, keltaista kesäkurpitsaa, porkkanaa.

Jälkiruokana koti-amarillon "Blueberry muffin "
= mustikkamuffinia ja mustikkajäätelöä. Lisänä mansikkakastiketta ja kermavaahtoa.
Tein muffinssit ihan perusohjeen mukaan ja jäätelönä käytimme Aino -sarjan mustikkapiirakkajäätelöä.
Mansikkakastikkeena toimi mansikkacoulis - eli siirappityyppinen paksu mansikkakastike.



Mansikka coulis ( mansikkakastike )
Raaka-aineet

0,5 dl vettä
2 dl sokeria
200 g mansikoita (pakaste)

Ohjeet

Kuumenna vesi ja sokeri kiehuvaksi kunnes sokeri sulaa.
Lisää mansikat ja anna niiden pehmetä selvästi kastikkeessa.
Kuumenna kastiketta kunnes se sakenee hieman ja siivilöi lämpimänä.
Tarjoa lämpimänä tai kylmänä kastikkeena.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------


Mustikkamuffinssit ( rahkalla)
Raaka-aineet

2 kpl kananmunia
1,5 dl sokeria
1 dl maitoa
100 g sulatettua voita
1 prk rahkaa
4 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
100 g mustikoita

Ohjeet

Vaahdota munat ja sokeri.
Lisää maito, rahka ja sula voi muna-sokerivaahtoon.
Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi taikinaan.
Lisää mustikat taikinaan JÄISINÄ!
Sekoita vain sen verran että mustikat sekoittuvat taikinaan.
Paista muffinssit mielellään mufinssipellillä paperisissa muffinivuoissa.
Täytä vuoat aivan yläreunaan asti ja paista 200 asteessa n. 15-20min / kokeile kypsyyttä cocktailtikulla kypsennyksen loppuvaiheilla!

comments powered by Disqus