jotain ihan muuta

Kreemikakku-opettelua

Karjalan Heiliin tehdyssä uusimmassa haastattelussa lupailin äitienpäiväksi jonkinlaista paakkelssia, ja päädyin tällä kertaa perinteikkääseen mutta silti jostain syystä blogistani uupuneeseen herkkutuotokseen, Kreemikakkuun. Jos tuo kyseinen haastattelu kiinnostaa, niin sen voi lukea näköislehdestä TÄÄLTÄ. (mene- arkisto - sunnuntai 1.5.2011) Pälyilen mystisesti sivuilla 12-13.

Äitienpäivän mammahumun herkutteluja varten lähdettiin varustautumaan kahden hengen armeijalla. Opastin kädestä pitäen täytekakun teon oppilaalleni, nimittäin rakkaalle poikaystävälleni. Herra P:n ihkaensimmäinen kakku on kyllä miun mielestä ihan uskomattoman hieno, en olisi koskaan uskonut että ensikertalainen suoriutuu vaativistakin pursotuksista! Ei voi olla kuin ylpeä oppilaastaan. :) Tämän onnistuneen opettamisen myötä yritän kannustaa kaikkia aloittelevia leipureita tarttumaan vispilään. Täydellisyyteen ei tarvitse pyrkiä, on tärkeintä että uskaltaa yrittää!

Muutamat teistä kyselivät Iloisen keittiön kanssa järjestämistäni pursotuskursseista, ja valitettavasti on pakko ilmoittaa että tuleva toukokuun lopun opetustuokio on jo buukattu täyteen. Jos kiinnostusta riittää, niin saatan järjestää tulevaisuudessakin vastaavia opetussessioita! :)


Koristeena pursotettuja kreemiruusuja ja nuppuja.


Tuossa poikaystäväni tekemä täytekakku. Uskomatonta mutta totta!

------------------------------------------------





Kreemikakku


kakkupohja
4kpl kananmunaa
1,5dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta

Ota munat jääkaapista huoneen lämpöön lämpenemään. Laita uuni lämpenemään 160 asteeseen.Varaa tarvikkeet lähellesi. Voitele kakkuvuoka vuokaspraylla.

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää jauhoseos sihdin läpi varovasti lastalla käännellen munavaahtoon.

Paista hyvin voidellussa vuoassa n. 40 min, vahdi kakkua paiston aikana. Kakkuvuokaa ei ole pakko jauhottaa, mutta jos siltä tuntuu niin korppujauhoakin voi käyttää. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.


kostutusvesi:
500ml vettä
50ml sokeria

Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa. Sokerivesi on valmista silloin kun sokeri liukenee.
Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

täytteeksi:
200g haluamaasi hilloa,
esim. vadelma/omena


sokerikreemi yhden kakun väliin ja päälle
250g margariinia
75ml vettä
100g sokeria
elintarvikevärejä
makuainetta: Esim. kaakaojauhe, kinuskikastike, aromit (rommi, mokka, mansikka)
nestemäisiä elintarvikevärejä

Valmista sokerivesi: kiehauta vesi ja sokeri kattilassa niin että sokeri liukenee.
Anna sokeriveden jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Vaahdota margariini yleiskoneessa kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi, vatkaukseen menee n. 5min aikaa. Lisää sokerivesi vaahdotetun rasvan joukkoon ohuena nauhana. Vatkaa kreemiä hetki vesilisäyksen jälkeen. Mausta kreemi mieleiseksesi ja/tai värjää se.



Kokoaminen:

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Siirrä ensimmäinen pohja tarjoilulautaselle. Kostuta sokerivedellä ja levitä päälle kerros hilloa ja kreemiä. Nosta päälle toinen levy, kostuta ja täytä. Säästä osa kreemistä kakun pinnalle. Laita päälle viimeinen pohjalevy ja kostuta sekin. Sivele kakun päälle ja sivureunoille puolet loppukreemistä niin, että kaikki murut jäävät levitettyyn kreemiin kiinni. Anna jähmettyä hetki ja levitä päälle toinen, kaunis ja tasainen kerros kreemiä. Pursota halutessasi kreemireunukset ja koristele esimerkiksi ruusuilla.

------------------------------------------



Heilin haastattelussakin kysyttiin, millä tavalla meillä juhlitaan äitienpäivää. Avainsanana voin ainakin paljastaa, että äitienpäivä on vuoden rennoin juhlapäivä. Ei pukukoodeja tai turhaa jännittämistä, vain hyvää seuraa ja hyvää juomaa.

sylintäydeltä onnea ihanille äideille, olette ansainneet palan parasta kakkua!



comments powered by Disqus