So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

Pastaruoka

Kreikkalainen Feta- Orzo

Tämä jännittävä risottomainen pastaruoka luikerteli arkiruokien valloittavalle listallemme Glorian ruoka ja viini-lehden kautta. Mikäli Orzo ei ole ennestään tuttu juttu, suosittelen ehdottomasti testaamaan tillin ja pastan jännittävää kombinaatiota. Voisin lyödä pääni pantiksi, että orzo ja lohi olisivat täydellisiä makupareja! Kreikkalainen Feta Orzo

2 pääruoka-annosta tai 4 lisuketta

2 salottisipulia

3 valkosipulinkynttä
1 punainen chili

4 rkl oliiviöljyä

  3 dl orzoa tai muuta pientä kuviopastaa*

  5 dl kasvis- tai lihalientä

kourallinen hienonn
ettua tilliä

½ tl mustapippuria myllystä

100 g murustettua fetaa
suolaa maun mukaan

*Kyseessä on jyväpasta, joka näyttää aivan riisiltä. Meidän lähimarketistamme ei löytynyt tuota Myllyn parhaan markkinoimaa jyväpastaa silloin kun orzoa kokkailin, mutta nykyään näyttäisi löytyvän miltei putiikista kuin putiikista.


Laita kasvisliemi valmistumaan erilliseen kattilaan, kiehauta vesi ja sulata siihen kasvisfondia tai kasvisliemikuutioita pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna sipulit, valkosipulit ja chili hienoksi silpuksi. Kuumenna oliiviöljy pannulla, freesaa sipulisillppu. Lisää kuullotuksen loppuvaiheessa chilimurska sekä jyvä-tai kuviopasta. Hämmentele muutama minuutti. Lisää valmis kasvisliemi. Peitä Orzo kannella ja anna hautua kymmenen minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää hienonnettu tilli, mustapippuri sekä fetajuusto. Maista ja lisää suolaa maun mukaan. Tarjoa joko lämpimänä pääruokana tai jäähdytä kylmäksi lisukesalaatiksi. Toimii kumminkin päin!