ruoka

Kuinka tehdään: Vegaaninen Sitruunakakku

OMNOMNOMNOM! Tällä kertaa paha lapanen kokkaa törkiään hyvää sitruunakakkua, joka on kaiken lisäksi vegaanista ja nopeasti valmistuvaa! Et tarvitse tämän kakun tekoon välttämättä edes sähkövatkainta, sillä taikinan saa vispattua sekaisin käsipelilläkin.  Kakku onnistuu sekä sitruunalla että limellä valmistettuna, joten voit itse valita kumman sitruksen mausta tykkäät enempi. Miulla oli tällä kertaa limejä jääkaapissa odottelemassa, joten tein kakun siitä syystä limeisenä versiona.


 

Helppo vegaaninen Sitruuna/Limekakku
18cm kahvikakkuvuokaan (n.12 palaa)

KAKKUTAIKINA:
210g (3dl) puolikarkeaa vehnäjauhoa
120g (1,5dl) sokeria
5g (1tl) leivinjauhetta
2,5g (0,5tl) ruokasoodaa
2,5g (0,5tl) vaniljasokeria
50g maidotonta margariinia (esim. Sunnuntai)
1 limen tai yhden sitruunan kuori raastettuna
puolikkaan limetin tai sitruunan mehu
170g (1,7dl) soijamaitoa tai kauramaitoa

VUOAN VOITELUUN JA JAUHOTUKSEEN:
margariinia tai vuokasprayta
karkeaa vehnäjauhoa

KAKUN KOSTUTUKSEEN:
puolikkaan limen tai sitruunan mehu
30g (2rkl) vettä
100g (1,5dl) sokeria

OHJEET:
Voitele kakkuvuoka vuokaspraylla (ja jauhota kakkuvuoka karkealla vehnäjauholla).
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Mittaa astiaan vehnäjauho, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja vaniljasokeri.
Sulata margariini.
Pese limetti ja raasta talteen sen kuori. Purista puolikkaan limen mehu talteen ja säästä toinen puolikas kostutuslientä varten.
Mittaa astiaan soijamaito. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää soijamaito-limettiseos sekä sula margariini kuivien aineiden joukkoon vispilällä sekoittaen. Taikinaa ei tarvitse vatkata pitkään, riittää että siitä tulee tasaista.
Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 175 asteessa noin 40min. Tsekkaile kakun kypsyyttä välillä hammastikun avulla. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä vuoassaan huoneenlämpöiseksi.

Irroita kakku vuoastaan kun se on jäähtynyt ja aseta se takaisin vuokaan.
Valmista kakun jäähtyessä sokeriliemi kostutusta varten: Mehusta kattilaan toinen limen puolikas ja mittaa joukkoon vesi sekä sokeri. Kuumenna seos höyryäväksi, niin että sokeri sulaa. Anna sokerisiirapin jäähtyä. Lorauta jäähtynyt siirappi kakkuvuokaan ja peitä kakku foliolla tai kelmulla. Anna kakun tekeytyä peitettynä huoneenlämmössä yön yli.
Kumoa tekeytynyt kakku tarjoilualustalle ja anna pinnan kuivahtaa, mikäli haluat koristella kakun tomusokerihunnutuksella. Mikäli tomusokerin tupsuttaa kostean kakun pintaan, se sulaa alta aikayksikön. :) Nautiskele vaikkapa maidottoman vaniljajätskin kanssa! NAM!
 

Mikäli leivot tai kokkaat resepteilläni, niin jaa luomuksesi somessa hashtagilla #gastropahalapsi, niin kuvasi saattaa päästä paraatipaikalle blogiin :)


 

comments powered by Disqus