So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

ruoka

Kyllä pizzaan ananas kuuluu!


Darrapäivän pelastava enkeli on höyryävän kuuma, tirisevän rasvainen kinkku-ananaspizza. Sellainen perinteinen. Kyllä työ tiiätte kuinka hyvältä se maistuu juuri silloin kun nälkä on äärimmillään.
Valmiista, pakastimesta löytyvistä (itsetehdyistä, tosin) pohjista tekaistu. 
Tällä kertaa tein pizzapohjat tarkoituksella vähän normaalia paksumpina, koska hang-överissä hevimiesten nälkä on hirmuinen! ;)


Pizzapohja

Raaka-aineet

2,5 dl vettä

1 dl maitoa

0,5 tl sokeria

~1,5 tl suolaa

1 pss kuivahiivaa

0,5 dl öljyä

sopivasti vehnäjauhoja
käytä kaulitsemiseen karkeita vehnäjauhoja

Lämmitä maito ja vesi kädenlämpöiseksi.

Sekoita joukkoon kuivahiiva, suola ja sokeri ja alusta jauhoja sen verran, että taikina on napakka muttei kova.

Anna taikinan levätä hetki ja muotoile pizzapohjiksi. Yhdestä taikinasta tulee n. kolme-viisi pizzaa, riippuen siitä kuinka isoja herkkupohjistaan haluaa kaulita.

Roiskeläppähän se siinä

Nopea tomaattikastike pizzalle:
tomaattipyreetä
sokeria
suolaa
vettä
mustapippuria

Valmista tomaattikastike notkistamalla tomaattipyreetä reilusti vedellä (pizzakastikkeen tulee olla saman paksuista kuin vaikkapa kermakastikkeen, ei ihan juoksevaa muttei tönkköäkään), mausta sokerilla, suolalla ja mustapippurilla.

Pizzan päälle:
Juustoraastetta
Ananasta
Kinkkua
(sipulia, sinihomejuustoa jos tahtoo)
Oreganoa

Ja näin se pizza tehdään näin, hoplaa: Kuumenna uuni niin kuumaksi kuin sen saat, n.250-300 astetta. Kaulitse taikinasta haluamasi paksuisia pizzapohjia, varsinkin kankkusessa pohjassa saa olla paksuutta vähän enempi kuin yleensä. Levitä tuoretomaattikastiketta lähes reunoille asti. Ripottele päälle juustoraaste (TÄRKEÄÄ, laita juusto ennen täytteitä.) Levittele raasteen päälle täytteet tasaisesti, kourallinen-pari täytettä per pizza. Paista uunissa n.5-10min, uunin lämmöistä ja tehoista riippuen. Ropsauta valmiin pizzan päälle oreganoa ja anna makuhermojen laulaa.