pikaruoka

Mac donaldsin BIG MAC ateria kotona!

Jos pitää mäkkäreiden hamppareista, pitää todennäköisesti myös kotiversiosta.
Riippuu toki kastikkeestakin mitä käyttää, itse tein puoleen satsiin sovelletun "big mac" kastikkeen ja puoleen satsiin ostin heseltä kurkku-ja paprikamajoneesia hintaan 50snt/pussi.
Hampurilaisia on kyllä jotenkin tosi helppo tehdä, ja leppoista se ainakin on!
Mäkkärin kastikkeen ohjeen löysin kotikokkikaveri Anninkaalilta.
Kun mättöpurilaiset tekee ite, voi myös täytteet valita mieltymysten mukaan.
Kokosin hampparit kaitsun blogin (tsekkaa täältä) ja amerikkalaisilta sivuilta löydettyjen ohjeiden perusteella samaan tyyliin kuin mäkkäreissä. Jos joku mäkkärityöläinen kuitenkin huomaa että jossain mättää ja parasti, kertokoon! ;p
McDonald's yliopistossa tämän vaiheen nimi on Q-ing, eli jonotus lämpökaapissa. Näin maut tasaantuvat ja hampurilainen saa "lutsahtaneen" autenttisuuden.
 

DIY ranut


Kotiranskisten ohje sovellettu pastanjauhajilta. Jau! Ohje TÄÄLLÄ
Meillä maistuvat vähän tummemmat potut.
Ranujen kastikkeena heinziä ja extrana yrttimaustettu creme fraishe. (ranskankermaa, omnomnomnom..)
Eli ranskankermasoossin saat tehtyä ihan vaan niin jotta hämmennät creme fraishen joukkoon mieliyrttiäsi reilusti, ja maustat pippurilla. Hyvää, helppoa. Täydellinen kastike ranskalaisille perunoille.

Jymäläytä, miehän löyvän itteni kohta pikaruokalasta töistä!

 


The BIG MAC
Raaka-aineet

600 g naudan jauhelihaa
2 rkl grillimaustetta
1 tl suolaa
pippuria rouhittuna myllystä

5 kpl hampurilaiskuoria
2 kpl keltasipulia
ketsuppia (heinz)
sinappia
sipulia
suolakurkkuviipaleita (felixin
tsaarin kurkkua)
cheddarjuustoviipaleita
jäävuorisalaattia
kotikutoista bigmac kastiketta (OHJE TÄÄLLÄ)
öljyä

Ohjeet

Sekoita naudan jauhelihaan grillimauste, suola ja rouhi joukkoon pippuria.
Leikkaa leivinpaperista kämmenen kokoisia paloja sen verran kun aiot tehdä pihvejä. Itsellä 10kpl.
Ota taikinasta vajaan 75g:n kokoisia paloja. Muotoile palloksi ja litistä todella ohueksi (n.0,5cm ohut) pihviksi. Taputtele reunat tasaisiksi.
Tee samoin koko taikinalle ja laita pihvit päällekkäin pakastimeen.
Pakasta väh. 5h/ kunnes pihvit jäätyvät.

Valmistele kastike, suolakurkut, ketsupit, cheddarit yms tykötarpeet kasauspaikan ympärille valmiiksi.
Silppua muutama sipuli pieneksi silpuksi.
Puolita hampurilaiset, tai jaa ne halutessasi kolmeen osaan niinkuin bigmac-hampurilaisissa.

Kaada valurautapannulle öljyä ja paista pihvit. Paina puolen minuutin kohdalla lastalla pihviä kaksin käsin, että paistopinta sulkeutuu. Näin mehut jäävät pihvin sisään ja muodostuu tasaisen ruskea kuori.

Paista sämpyläkuoret kevyesti öljytyllä valurautapannulla leikkauspinnoiltaan vaaleanruskeiksi.
Toista puolta ei paisteta.

Kokoa hampurilaiset! :
Aseta siemenekäs puoli väärinpäin kokoamisalustalle.
Voitele yläpintaan kevyesti sinappia, ja lisää ketsuppia makusi mukaan.
Lisää kaksi-kolme viipaletta suolakurkkua.
Aseta sitten kuuma pihvi. (Halutessasi pihvin päälle viipale cheddaria)
Lisää salaatinlehti ja lehden päälle aimo tujaus kastiketta.
Jos leikkasit hampurilaisesi kolmeen osaan, seuraa tähän väliin "keskiosan" laitto. Löräytä keskiosan päälle reilusti kastiketta.
Lisää cheddarviipale, pihvi, sipulisilppua ja lopuksi salaatinlehti.
Ja sitten vaan koko komeus ympäri!
Pakkaa hampurilaiset esim. leivinpaperiin tai pergamiiniin ja laita uunin lämpöön (100c) Hetkeksi jonottamaan.

Hampurilaisen kanssa voit tarjota kotitekoisia tai kaupasta ostettuja ranskalaisia perunoita, ja perunoiden kanssa haluamiasi kastikkeita.

 

Asia on pihvi

 

 

comments powered by Disqus