pikaruoka

Makkaraperunat miun tyylillä


Makkaraperunat ovat krapulassakin maistuva opiskelijan perusruoka, joskaan ei kovin terveellinen sellainen. Tavallisimmin makkaraperunat tehdään vain läiskäisemällä kaikki ainekset pellille, mutta tämä aavistuksen verran monimutkaisempi valmistustapa on maun kannalta huomattavasti parempi. Makkaraperunat ála Insanity tehdään hieman normaaleista makkaraperunoista poikkeavalla tavallla. Arkena mie paistan ranskikset ajankäytön takia uunissa, mutta ihan ylivoimaisesti paras tapa ranskanperunoille on tietysti friteerata ne.


Makkaraperunat àla Sussu 
(3 annosta)

2kpl lenkkimakkaraa
1pss pakastettuja ranskanperunoita
2kpl sipulia
suolaa, pippuria
öljyä/voita paistamiseen
lisukkeeksi sinappikurkkusalaattia, ketsuppia, majoneesia

ohjeet:
Kuumenna uuni 225c, ja laita ranskikset paistumaan pellille. Perunat ovat valmiita kun niihin alkaa tulemaan ensimmäisiä ruskistumisen merkkejä. Mausta valmiit perunat suolalla.
Puolita makkara pituussuunnassa, ja sen jälkeen puolikkaat vielä kerran pituussuunnassa.
Viipaloi makkara.
Suikaloi sipuli.
Paista sipuli pannulla öljyssä/voissa pehmeäksi ja kaada valmiit sipulit astiaan odottamaan. Ripottele sipulien päälle hieman suolaa ja rouhi pippuria
Paista makkarapalaset voissa pannulla rapeiksi.
Kokoa annos kerroksittain lautaselle ja tarjoa sinappikurkkusalaatin, majoneesin ja ketsupin kanssa.

lisuke
comments powered by Disqus