täytekakut

Vadelmamoussekakku

Kesäisistä ja raikkaista vadelmamolluskoista pitää nautiskella sillon kun niitä vielä saa. Toisin sanoen: NYT jos joskus on mitä otollisinta aikaa tekaista juhlapöydän kruunaava tuoreella marjamoussella täytetty kakku vieraiden makuhermoja kutkuttamaan!

Vattumousse on kakun välissä hyvää sellaisenaankin, mutta extraherkuksi moussen alle voi sipaista kerroksen esimerkiksi lemon curdia, joka antaa kivasti happamuutta. Jos haluaa oikein hifistellä, moussen joukkoon voi paloitella sattumiksi valkosuklaata. ;) Tekaisin moussen tällä kertaa puolikkaana annoksena, sillä halusin vadelmaa vain toiseen väliin.

Vadelmamousse
20cm (4 munan) kakun väliin

2 dl vispikermaa

150g smetanaa 

150g tuoreita vadelmia

n. 0,5-1dl tomusokeria

ropsaus vaniljasokeria

3 liivatelehteä + tilkka sitruunamehua

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa smetana kevyeksi vaahdoksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon smetana sekä vadelmat kevyesti nostellen.
Mausta vadelmamousse tomusokerilla ja ripauksella vaniljasokeria.
Kuumenna tilkkanen sitruunamehua kattilassa kiehuvaksi, purista lionneista liivatteista ylim. vesi pois ja sulata sitruunamehuun. Kaada liivateseos moussen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Täytä kakku moussella.
 

comments powered by Disqus