kalaruoka

Mantelikuorrutettu lahna

Onks isäs kalastaja kun oot tommonen lahna?

Ihanan ruotoinen kala tämä kaveri.Voii sitä nyppimisen määrää! Mie kärsin aiemmin jonkin sortin ruotokammosta, joten nypin kaikista ruoaksi laittamistani kaloista jokaikisen ruodon tarkkaan pois. Myös tästä lahnasta. Oi voi mikä työmaa...

Mantelikuorrutettu lahna on herkullista ja kohtuullisen helppotekoista, kunhan selviää hengissä kalan esikäsittelystä. Tarjosin fisun lisänä perunamuussia ja perinteistä tartarkastiketta.


Mantelikuorrutettu lahna
(4hlö)

  • 700g lahnaa fileoituna ja ruodottomana
  • 240g smetanaa
  • 1 koura tilliä
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa
  • korppujauhoja
  • mantelilastuja 

Asettele lahnafileet nahka alaspäin paistovuokaan.
Leikkaa lahnan pintaan terävällä veitsellä ristikko ja suolaa sopivasti.
Sekoita smetana, hienonnettu tilli sekä mustapippuri keskenään.
Levitä smetanaseos kalan pintaan tasaisesti.
Ripota päälle korppujauhoja sekä mantelilastuja.
Paista 220c uunissa 15-20min lahnafileiden paksuudesta riippuen.
Huom! Liika kypsytys tekee kalasta kuivaa, raota veitsen terällä ja vilkuile koska kala näyttää kypsältä.

 

comments powered by Disqus