liharuoka

Marokkolainen lammastagine

Marokkolainen ruokakokeilu. En ollut eläessäni koskaan maistanut tai tehnyt mitään marokkolaista sapuskaa, joten pitihän se sekin kokea. ;) Marokkolainen lammastagine on yksi aromikkaimmista ja täyteläisimmistä ruoista joita tiedän. Lammasta, valkosipulia, inkivääriä, kuivahedelmiä ja monia muita herkullisia raaka-aineita.. Lammastagine sai seuralaisikseen marokkolaista "Chakchouka" - kasvissalaattia, couscoussia, munakoisorullia ja tulista tomaattikastiketta, harissaa. Kylkiäisenä lämpimänä tarjottua mehevää Anisleipää.
 

Marokkolainen lammastagine

  • 600 g lampaan lihaa
  • 4 rkl öljyä
  • 2 kpl tomaattia
  • 3 rkl tomaattimurskaa
  • 1 kpl munakoisoa
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 kpl keltasipulia
  • 4 kynttä valkosipulia
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 tl korianterin siemeniä
  • 2 tl kuminan siemeniä
  • 1 tl inkivääriä
  • 1,5 tl paprikajauhetta
  • 1 tl chilijauhetta
  • 2 tl sitruunamehua
  • 2 dl vasikan lientä/lihaliemikuutio + vettä/fondia
  • 100 g kuivahedelmäsekoitusta
  • 100 g manteleita
  • (tuoretta korianteria pinnalle)

 
Jos käytät lampaan paistia tms: puhdista liha täysin rasvattomaksi. (rasva tekee lampaasta \'villan\' makuista.)
Leikkaa lampaan liha kuutioiksi.
Jauha korianteri ja kumina morttelissa, lisää inkivääri, chili, ripaus suolaa ja valkopippuri. Pyörittele lihat kuivamausteissa ja anna maustua kelmulla tai kannella peitetyssä astiassa n. yksi vuorokausi.
Viipaloi valkosipulin kynnet ja sipuli. Kuutioi munakoiso.
Ruskista munakoiso ja sipulit oliiviöljyssä laakeassa pannussa. Nosta vihannekset pois vielä hetkeksi.
Lisää pataan hieman oliiviöljyä ja ruskista siinä mausteiset lihakuutiot. Lisää pataan vehnäjauhot ja vaalea lihaliemi ja loput mausteet.
Hauduta pataa kannen alla miedolla lämmöllä puolisentoista tuntia. Loppuvaiheessa lisää pataan tomaatit ja freesatut kasvikset ja kuivahedelmät + mantelit, hauduta vielä puolituntia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa sekä pippuria. Viimeistele pata hienonnetulla tuoreella korianterilla.

comments powered by Disqus