suolainen leivonta

Nimensä veroinen broileripiirakka

Syntisen hyvä on välillä lievä ilmaisu sellaisille herkuille, joiden luona hörrää kymmenen henkilöä kädet ojossa ja naposteltavat tuntuvat hupenevan silmissä.  Panostan syntymäpäiväjuhlissani aina tuohon suolaiseen syömispuoleen, ja vieraat saavat syötäväkseen jokaisena vuotena takuuvarmoja hittejä. Tämä broileripiirakan ohje on kaiketi ihan yleisessä tiedossa oleva, vanhahko kierto-ohje, mutta silti ihan öky-hyvää! Suosittelen testaamaan pohjaa myös muunlaisissa piirakoissa, toimii myös kasvispiirakoissa vallan mainiosti.

Syntisen hyvä broileripiirakka
1 pellillinen / 24 palaa

Pohja:
10 dl vehnäjauhoja
2 dl perunamuusijauhetta (tai perunamuusin jämät, jos löytyy kaapista)
6 tl kuivahiivaa
1,5 tl suolaa
1,5 tl sokeria
2 dl sulatettua rasvaa
4,5 dl maitoa

Täyte:
800 g broilerin fileesuikaleita (marinoitu tai maustamattomina, jos haluat maustaa itse)
300 g aurinkokuivattu tomaatti - tuorejuustoa
2 punasipulia
2 tlk ananaspaloja
200g juustoraastetta
oreganoa

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää lämmitetty maito-rasvaseos. Vaivaa hyvin ja kauli taikina pellille. Paista broilerinfileesuikaleet voissa kullanruskeiksi. Silppua punasipuli pieniksi kuutioiksi. Levitä tuorejuusto tasaisesti piirakkapohjalle, ja levitä tuorejuuston päälle paistetut suikaleet, punasipuli ja valutetut ananaspalat. Ripottele päälle juustoraastetta ja oreganoa makusi mukaan.
Paista 200 asteessa noin 20-25 min.

Ota toki palanen!
comments powered by Disqus