jälkiruoka

Pappilan hätävara (vanha resepti)

Tämä perinteitä kunnioittaen koottu, wanha kunnon pappilan hätävara on nopeastivalmistuvien jälkiruokien kruunattua aatelistoa. Joka kerta yhtä hyvää kuin silloin kun tätä sai ensimmäistä kertaa lautaselleen. Yksinkertaisista raaka-aineistakin saa luotua suussasulavaa makutaidetta.
 


Perinteinen pappilan hätävara
 

  • 10-15 kpl pipareita tai muita keksejä
  • 1,5 dl Kermaa
  • 2 dl puolukkaa survoksena
  • sokeria, vaniljasokeria

Murskaa piparit karkeaksi muruksi.Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vatkauksen loppuvaiheessa sokeri ja vaniljasokeri.Kokoa jälkiruoka annosmaljoihin kerroksittain (kuuteen kerrokseen ), esim. ensin piparit, sitten survosta ja lopuksi kermaa..

comments powered by Disqus