vegaaniruoka

Parasta parsasta

Helppo ja hyvä arjen herkkuruoka ei tarvitse raaka-aineikseen mitään maatamullistavan harvinaisia tököttejä, vaan simppeli ja nopeavalmisteinen sapuska valmistuu parsasta sekä sipulista. Sipulin, parsan, pastan ja parmesaanijuuston liitto toimii!

Lähimarketeista löytämäni parsat eivät olleet sesongista huolimatta niitä aivan freeseimpiä yksilöitä, joten kuorin päällispinnan kevyesti pois ja leikkasin varresta 2cm kuivahkon kannan veke. Paistoin parsat pannulla voissa n. 4 minuutin ajan, ja ripsautin pintaan suolaa, pippuria sekä hintsusti sitruunamehua. Antaa aromia. Parsan lisukkeena tarjoilin klassikon arvoon noussutta punasipulisoossia, täysjyväpastaa ja nyrkillisen parmesaania. Koko herkku tarjoiltiin rennon kesäpäivän jälkeen ilta-auringossa, lämpimästä ulkoilmasta nauttien.
 


Punasipulikastike
2 isoa punasipulia
n.1 tl balsamicoa tai valko/punaviinin rippeitä
2 prk  (soija)kermaa
2 tl siirappia
1-2tl paprikajauhetta
vajaa 1,5tl mustapippuria
2 tl soijakastiketta
2 rkl sinappia
runsaasti tuoretta persiljaa tai basilikaa

Hienonna sipuli. Kuullota sipulit öljyssä, lisää soijakerma, siirappi, soijakastike, paprikajauhe sekä jauhettu mustapippuri. Lisää sinappi. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia. Jos kastike sakenee liikaa, voi lisätä vettä. Ripottele lopuksi kastikkeen pinnalle hienonnettu tuore persilja.Tarjoile heti.

comments powered by Disqus