So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

juomat

Perjantaidrinkki: Passion for passion


Jälleen tarjottelen ohjetta perjantai-illan todelliseen piristäjään, nimittäin tähän herrkullisen hedelmäiseen passionhedelmädrinkkiin. Kuten aineksista arvata saattaa, on tämä sokeripommi erityisesti naisten mieleen, myös siis miunkin. Kuulun niihin keittiössä häärääviin outolintuihin, jotka jaksavat (lähes) jokaisella kauppareissulla pysähtyä passionhedelmähyllyn vierustalle hipeltelemään salamyhkäisesti kyseisiä rumuuden ilmentymiä. Jos sopivasti kurtistuneita ryppykasoja sattuu löytymään, päätyvät ne usein ostoskärryn jatkeeksi. Näin kävi myös tällä kerralla, kun perinteiset upciderin siiderit tuntuivat ajatuksena jo niin vastenmielisiltä että ugh. Voisi sanoa, että olen voimakkaasti passionhedelmiin haksahtanut intohimokokkailija, ja nautiskelen hedelmää myös drinksun muodossa erittäin mieluusti. "Passionhedelmäviinan" tekotapani on tuskin se ultimaattisen oikea valmistuskeino, mutta kylläpä tuosta litkusta tuli hyvää! Pakastimen kautta käytettynä jopa ehkä liiankin..

(PS. jos käsityksesi passionhedelmälikööristä rajoittuu passoaan, niin suosittelen laajentamaan näkökenttää vähän leveämmälle, ja kokeilemaan itsetehtyä. Passoa maistuu itsetehdyn hedelmäliköörin rinnalla keinotekoiselle sokerilitkulle..)

Passion for passion
-Drinkki

4cl passionhedelmäviinaa
1cl limemehua
6cl passionhedelmämehua (happy day)
4cl energiajuomaa (Ediä)

Mittaa pakastekylmä passionhedelmäviina, limemehu ja passionhedelmämehu shakeriin ja ravista sekaisin. Kaada lasiin ja täytä lasi energiajuomalla.
Käytin itse n.15cl:n kokoista cocktail-lasia.
Koristele juoma limeviipaleella.
 

"Passionhedelmäviina / likööri"
0,5l kirkasta viinaa

10 passionhedelmää
1,5dl sokeria
15ml sitruunamehua
40ml vettä

Kaavi passionhedelmien sisus kattilaan.
Lisää sokeri, sitruunamehu ja vesi. Keitä siirappia levyllä n.10minuuttia, kunnes sakenee hitusen verran.
Siivilöi passionhedelmäsiirappi ja sekoita se puolen litran viinapulloon.
Anna tekeytyä kylmässä muutaman päivän ajan. Parasta pakastettuna/jääkylmänä!