Pastaruoka

Pinaattipasta halloumjuustolla



Kaapista löytyvät kastikeainekset huiskaistaan pannulle, spagetti porisemaan ja kappas, valmista tuli. Kyllä perskatti vieköön endorfiinit hyrräävät huipussaan kun lapioi tätä pehmeän juustoista herkkua napaan. Nam!

Pinaattipasta kera halloumjuuston


200g tuoretta pinaattia
1 iso punasipuli

2 kynttä valkosipulia

Puolikkaan limen mehu

2dl kermaa
puolikas puntti tuoretta basilikaa

ripsaus muskottipähkinää

suolaa, mustapippuria


200g spagettia
50g hyvää gruyerejuustoa*
1 pala halloumjuustoa

* paremman puutteessa myös parmesaani passaa hyvin.
 

Laita ensimmäisenä vesi kiehumaan pastaa varten, kastike itsessään on erittäin ripeä valmistaa.
Huom! Mausta pastavesi niin, että se on meriveden vahvuista. Suolaa voi ropauttaa noin 10g litraa kohden.

Huuhtele pinaatti.

Kuutioi halloumuusto ja paista se pannulla öljyssä kullanruskeaksi, aseta sivuun.
Hienonna sipuli ja valkosipuli silpuksi ja freesaa ne pannulla voissa.
Lisää tuore pinaatti ja pörittele hetki jotta pinaatti pehmenee.  Lisää limemehu ja anna kiehahtaa.
Lisää kerma, kevyesti silputtu basilika, muskottipähkinä, mustapippuria rouheena sekä suolaa maun mukaan.
Laita pasta kiehumaan ja hauduttele pinaattikastiketta miedolla lämmöllä sen aikaa kun pasta keittyy.

Valuta pasta ja sekoita pasta, palasta raastettu gruyere sekä pinaattikastike keskenään.
Ripottele annoksen päälle paistettu halloumjuusto ja nautiskele!
 

comments powered by Disqus