broileriruoka

Pippuri-kermakastike

"Paistettua broileria, pekoni-rucolasalaattia, salsa ananaksesta, kermakastiketta"

Broileripihvit valmistin briolerin ohutleikkeistä. Lisänä pekonia, rucolaa ja pekaanipähkinöitä sisältävä salaatti yrttivinegretellä, kermaista pippurikastiketta,  haudutettua sipulia ja kanan alla ananassalsaa. Sanomattakin selvää, että maistui! :D Tässä teille oivallinen pippuri-kermakastikkeen resepti, joka on kotikeittiössämme ahkerassa käytössä. 

Pippuri-kermakastike

  • 4 dl Kermaa
  • 1 dl vettä
  • puoli punttia ruohosipulia
  • kuivattua timjamia
  • rose-ja mustapippuria reilusti myllystä
  • kasvisfondia tai kasviliemikuutio

Hienonna ruohosipuli pikkruiseksi silpuksi.
Kuumenna kerma kattilassa veden kanssa ja lisää kaikki mausteet + ruohosipuli ja timjami sekä kunnon tujaus pippuria.  Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä kasaan noin 8min ja tarjoile esim. kanan kanssa.
Huom! Käytä kermana mieluiten kuohukermaa tai vastaavaa, niillä kevytlitkuilla (eli 2% kermoilla sun muilla) ei kastikkeesta tule hyvvää ja sopivan paksua. En itse tykkää liiemmin saostella kastikkeitani, vaan odotan että miedolla lämmöllä kuumennus tekee kastikkeesta mukavan sakeaa ja maukasta.