broileriruoka

Pippuri-kermakastike

"Paistettua broileria, pekoni-rucolasalaattia, salsa ananaksesta, kermakastiketta"

Broileripihvit valmistin briolerin ohutleikkeistä. Lisänä pekonia, rucolaa ja pekaanipähkinöitä sisältävä salaatti yrttivinegretellä, kermaista pippurikastiketta,  haudutettua sipulia ja kanan alla ananassalsaa. Sanomattakin selvää, että maistui! :D Tässä teille oivallinen pippuri-kermakastikkeen resepti, joka on kotikeittiössämme ahkerassa käytössä. 

Pippuri-kermakastike

  • 4 dl Kermaa
  • 1 dl vettä
  • puoli punttia ruohosipulia
  • kuivattua timjamia
  • rose-ja mustapippuria reilusti myllystä
  • kasvisfondia tai kasviliemikuutio

Hienonna ruohosipuli pikkruiseksi silpuksi.
Kuumenna kerma kattilassa veden kanssa ja lisää kaikki mausteet + ruohosipuli ja timjami sekä kunnon tujaus pippuria.  Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä kasaan noin 8min ja tarjoile esim. kanan kanssa.
Huom! Käytä kermana mieluiten kuohukermaa tai vastaavaa, niillä kevytlitkuilla (eli 2% kermoilla sun muilla) ei kastikkeesta tule hyvvää ja sopivan paksua. En itse tykkää liiemmin saostella kastikkeitani, vaan odotan että miedolla lämmöllä kuumennus tekee kastikkeesta mukavan sakeaa ja maukasta.

 

comments powered by Disqus