kalaruoka

Pizza merenelävillä


Tuli tehtyä aiemmin Gourmet- ravintolan inspiroimana kinkkupizzaa, ja sen myötä tuumasin että ahaa- tekaisempa myös toisenkin Carlitosin listalla pyörivän "Pasific" pizzan. Gurmeeta parhaimimillaan, sanon ma. Pizza sisälsi katkarapuja, sinisimpukoita, punasipulia, mozzarellaa, juustokastiketta ja tuoretta basilikaa. Itsetehty juustokastike toimittaa pizzassa siis normaalin tomaattikastikkeen virkaa. Oikeaa makujen ilottelua. :) Eikä tähän pizzaan tosiaankaan tomaattia sitten survota, eiei! Vaalea olkoon vaalea!



Gourmet pizza- Pasific
2 pizzaa

pohja:

  • 2dl vettä
  • 1rkl oliiviöljyä
  • 30g tuorehiivaa
  • 3g suolaa
  • 5g sokeria 
  • 5dl puolikarkeaa vehnäjauhoa
  • -kaulitsemiseen karkeaa vehnäjauhoa

Murenna hiiva kulhoon, lisää lämmin vesi sekä kaikki muut ainekset.

Vaivaa taikinaksi. Kippaa taikina kulhosta pöydälle ja jaa se kahteen osaan, riivaa taikinamöykyt pullamaisiksi palloiksi. Anna levätä 5min muovin alla.

Levitä pöydälle karkeaa vehnäjauhoa ja kaulitse pohjat pellin kokoisiksi pyöreiksi läkkäröiksi.

  • Juustokastike:
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl maitoa
  • 100 g salaneuvosta tai jotain muuta voimakkaan makuista juustoa raasteena
  • suolaa
  • 200 g katkarapuja
  • 150 g sinisimpukoita (pakaste tai suolaliemessä)
  • 200 g punasipulia
  • 150 g mozzarellaa palana
  • tuoretta basilikaa
  • Oreganoa


Juustokastike:
Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot. Hauduta hetki, mutta älä ruskista. Lämmitä maito mikrossa kuumaksi ja lisää vähitellen kokoajan sekoittaen kattilaan. Sekoita kastike tasaiseksi. Keitä kunnes kastike sakenee. Lisää juustoraaste ja anna kastikkeen jäähtyä.
Hienonna punasipuli ohuiksi renkaiksi ja paloittele mozzarella.
Kuumenna uuni alalämmöllä niin kuumaksi kuin sen saat, n.300 astetta.
Levitä juustokastiketta kaulitun pizzapohjan  reunoille asti.
Ripottele päälle punasipulirenkaita, valutettuja sinisimpukoita, sulatettuja katkarapuja ja mozzarellaviipaleita. Laita täytettä sopivasti, runsas kourallinen per pizza.
Paista uunissa n.5-10min alalämmöllä. Asettele muutama basilikanlehti kuuman pizzan päälle. (basilika imeytyy täytteeseen osittain) ja ripota päälle oreganoa.
Koristele valmiit, hieman jäähtyneet pizzat vielä tuoreella basilikalla.

comments powered by Disqus