salaatit

Raikasta parsaa

Än yy tee nyt on juuri se aika vuodesta, kun toden totta kannattaa kipittää pää kolmantena jalkana lähimarkettiin ja hamstrata jääkaapin vihanneslokero äärimmilleen tätä rumpukapulan näköistä herkkua. Parsaa, voiko parempaa ollakaan. Tyhjentelimme tällä kokkauskerralla jääkaapin antimia oikein makoisaksi kokonaisuudeksi. Limellä maustettu Verde-salaatti, chili-valkosipuliperunoita sekä voissa paistettua parsaa. Tarjoiltuna kuivan kuohuviinin kera.

Verde - salaatti

2 henkilölle

Kourallinen salaattia

1 avokado

5cm pala kurkkua

3 aurinkokuivattua tomaattia

1/3 pala vihreää paprikaa

15g hasselpähkinöitä

Gran Castello-juustoa lastuina (tätä saa olla reiluhkosti, sillä suolainen juusto maistuu taivaalliselta paistetun parsan kaverina!)

2rkl oliiviöljyä

puolikas lime

1rkl valkoviinietikkaa

suolaa hömpsäys

Hienonna avokado pieniksi kuutioiksi.

Paloittele kurkusta ohuita suikaleita.
Kuutioi aurinkokuivattu tomaatti.
Kuutioi paprika.
Yhdistä yllämainitut rehut ja lorauta joukkoon oliiviöljy, limen mehu sekä valkoviinietikka. Mausta kevyesti suolalla.
Revi salaatti lautaselle ja lusikoi päälle limellä maustetut kasvikset.
Rouhi pinnalle hasselpähkinöitä sekä vuole pinnalle reilusti juustolastuja.


Valkosipuli-chiliperunat

nelisen annosta

1 kg perunoita

6 kynttä valkosipulia
2 tuoretta chiliä

1 nippu kevätsipulia
2dl kuohukermaa

2dl kevytmaitoa

suolaa
pippuria

voita


Kuori perunat ja leikkaa ne noin 0,5mm paksuisiksi viipaleiksi.
Kuumenna nokare voita pannulla ja freesaa puolet perunoista kullanruskeiksi, mausta suolalla ja pippurilla.
HUOM! perunat vaativat suolaa melko runsaasti. Vähäsuolaisista perunoista tulee mauttomia.
 Lado perunat voideltuun uunivuokaan ja silppua päälle chili, kevätsipuli sekä kuoritut valkosipulinkynnet.

Kuumenna toinen nökäre voita pannulla ja paista loput perunat edellisten tapaan, mausta suolalla sekä pippurilla.
Kaada perunaviipaleet vuokaan ja sekoita kevyesti.
Kaada pinnalle kerma-maitoseos.
Paista 200c uunissa noin tunti. Jos perunat ottavat liikaa väriä, voi ne peittää foliolla.
Anna perunoiden tasaantua hetki vuoassaan ennen tarjoilua, sillä maku syvenee kun perunat jäähtyvät.
Jos miulta kysytään, niin parhaimpia nämä olivat seuraavana päivänä, suoraan astiasta (kylmilteen). Heh. 
 

comments powered by Disqus