schwarzwald

Schwarzwaldin kakku


Harjoittelin jälleen Eurooppalaisten, perinteisten täytekakkujen tekoa.
Schwarzwaldin kakku on tietääkseni perinteisimpiä Saksalaisia täytekakkuja enkä kyllä ihmettele suosiota hetkeäkään.
Suklaakakkupohja kostutettuna kirsikkaviinalla / liköörillä ja täytettynä tuoreilla kirsikoilla + kermalla. Yksinkertaista, hyvää. Suosittelen!

Kakkutaikinaa tulee melko iso määrä, ja se kohoaa parhaiten 24cm kokoisessa irtopohjavuoassa. Pienemmässä vuoassa on se riski, että taikina tursuu yli.
Muista poistaa täytteen kirsikoista kivet! *Rousk Rousk*
 

Lienee sanomattakin selvää, että tämä kakku on yksi parhaista mitä maa päällään kantaa.



Schwarzwald torte / kuchen
Raaka-aineet

Pohja:
200 g voita
2 dl sokeria
4 kpl munia
4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl tummaa kaakaojauhetta
1 dl jauhettua mantelia
0,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl maitoa

täyte:
200 g ranskankermaa
2 dl kuohukermaa
0,75 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria

600 g tuoreita kirsikoita (osa koristeluun)

1,5 dl kirsikkahilloa

0,75 dl kirsikkalikööriä
( 0,2 dl galliano - vaniljalikööriä)
0,3 dl vettä tai mehua

koristeluun:

tummaa suklaata, kirsikoita
4 dl kuohukermaa
mintun lehtia

Ohjeet

Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota pyöreä, halkaisijaltaan 24 sentin kakkuvuoka. Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Kumoa taikina vuokaan ja paista noin 50 minuuttia, kunnes kakun keskelle työnnettyyn tikkuun ei tartu enää taikinaa. Anna kakkupohjan jäähtyä mielellään seuraavaan päivään peitettynä.
Jaa kakkupohja kolmeen osaan täysin jäähtyneenä.




Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen ranskankerma ja sokerit. Poista kirsikoista kivet ja paloittele 500g kirsikoista (säästä 100g koristeluun).

Sekoita kostutusliemen ainekset keskenään: kirsikkalikööri, vaniljalikööri ja vesi.
Kostuta kakkupohjat likööriliemellä.
Kokoa kakku levittämällä kerrosten väleihin hilloa,puolitettuja kirsikoita ja kermatäytettä.



Vatkaa kermaa kakun pinnalle ja levitä osa siitä lastalla ja pursota päälle ruusukkeita.

Rouhi suklaasta lastuja juustohöylällä tai terävällä veitsellä ja painele rouhetta kakun reunaan.
Voit halutessasi dipata tuoreet kirsikat sulaan suklaaseen niinkuin itse tein koristekirsikoille.
 

comments powered by Disqus