kahvikakut

Suklaahippukakku


Suklaamurukakku, suklaakahvikakku, suklaakuivakakku. Rakkaalla lapsella on monta nimeä.
Perinteistä ohjetta saa muunneltua kivasti juuri omaan makuunsa sopivaksi. Voi käyttää joko tummaa, vaaleaa tai maitosuklaista suklaarouhetta, tai vaikkapa kaikkien edellämainittujen sekoituksia. Jos heittäytyy villiksi voi mukaan louhia vaikkapa geishaa tai heittää sekaan mariannerouhetta. Sinä päätät! Tähän kakkuun tein kuorrutteen joka on syötäessä vielä hieman kostea, eli ei murene pitkin rynttäitä kakkupalaa mutustellessa kuten tavallinen kovettuva suklaakuorrute tuppaa tekemään. :)


Suklaarouhekakku

 

käytin itse 2,4l vuokaa, mutta koska kakku jäi hitusen matalammaksi voi kakun tehdä tällä ohjeella 2 litran vuokaan myöskin.
n.15 palaa

300g voita

3,5dl sokeria

4 munaa

2tl vaniljasokeria

2tl leivinjauhetta

4,5dl vehnäjauhoja

1dl perunajauhoja

1,5 dl kermaa
200g haluamaasi suklaarouhetta

korppujauhoja tai karkeita vehnäjauhoja vuoan jauhotukseen
 

kuorrutus:

0,4dl kermaa

100g suklaata
5g voita

rouhittua suklaata, nonparelleja tai pähkinärouhetta koristeluun

valmistus:
Voitele ja jauhota n. 1l kokoinen kakkuvuoka huolellisesti
Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi.
Riko kananmunat erilliseen astiaan, ja lisää voivaahtoon yksitellen, hyvin vatkaten. Kaavi kulhon reunat nuolijalla jokaisen kananmunalisäyksen jälkeen reunoilta keskelle, ettei vaahto juoksetu.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voivaahtoon yhdessä maidon ja suklaarouheen kanssa. Sekoita taikinaa vain sen verran että massa on tasaista.
Kaada kakkumassa vuokaan ja paista 175 asteessa n. 1 tunti, uunista riippuen.
Anna seistä vuoassaan muutama minuutti ja kumoa.
Anna kakun jäähtyä.

Kuorrutus:
Kiehauta kerma kattilassa.
Lisää suklaa pieninä paloina kuumaan kermaan ja sulata kuorrutus tasaiseksi.
Lisää lopuksi pieni voinokare antamaan kiiltoa.
Aseta jäähtynyt kakku ritilän päälle ja valuta kuorrutus kakun pintaan.
Ripota päälle esimerkiksi valkosuklaarouhetta.
 

comments powered by Disqus