jälkiruoka

Suklaamarkiisi - tutorial


Tässäpä mahtava herkku todella suklaisten jälkiruokien ystäville. Markiisia voisi sanoa jähmettyväksi mousseksi tai jäädykkeeksi, mutta parempaa nimikettä en tälle jumalaiselle jälkkärille löytänyt. Se on ihan vaan markiisi se. Suklaamarkiisi kaipaa kaverikseen jonkun kirpsakan kastikkeen, esimerkiksi vadelmista keitettyä, paseerattua kastiketta tai lakka-limekastiketta. Kirpsakkuus tasottaa tuhtia suklaisuutta ja antaa jälkkärille raikkautta.

Lakkatiploja, plop plop



.. Ja kaveriksi vatkasin annokseen vaniljakastiketta. Kerma olisi ollut liian tuhtia kanssa-tarjottavaa, joten tällänen vaniljakastike terästettynä tuorejuustonokareella oli edes pikkasen kevyempi ja ilmavampi vaihtoehto. Ja kun vatkattavaksi vaniljakastikkeeksi valitsee sitä 9% kevyintä versiota, niin koko jälkkärihän on oikee dieetti-annos. :D Koristeina suklaalastuja.


------------------------------------------------------------------------------------------------------
Suklaamarkiisi

Raaka-aineet:

150g tummaa suklaata
120g kaakaojauhe
100g voi
120g tomusokeri
7 kpl keltuaista
200ml kermaa
30g sokeria
3cl alkomahoolia mausteeksi =
ESIM. Galliano, brandy/ konjakki, cointreau, viski

Ohjeet:

1. Sulata suklaa ja laita sivummalle jäähtymään.



2. Pehmitä voita hetki mikroaaltouunissa, ei kuitenkaan ihan sulaksi asti.



3. Lisää voihin kaakaojauhe KAHDESSA erässä ja vatkaa tehokkaasti sähkömatkaimella vaahdoksi.



3.2 Tässä reilu puolet voiseoksen kaakaojauheesta, eli seos on todella tummaa.



4. Erottele keltuaiset ja valkuaiset tarkasti.
Vatkaa keltuaiset siivilöidyn tomusokerin kanssa vaaleaksi vaahdoksi.



5. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi.



6. Ja sitten vaan kaikki vaahdot keskenään sekaisin! Ensin sekoitetaan voiseokseen tomusokeri-keltuaisseos ja lopuksi kermavaahto nostellen. Valitse mausteeksi haluamaasi alkoholia: meillä Gallianoa. Viinat sekoitetaan massaan viimeisenä.




7. Kelmuta leipävuoka/ muu pitkulan muotoinen vuoka, miulla tuommonen kolmionmallinen muovivuoka.


8. Kaada massa vuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 3h, mieluiten yön yli.



9. Ja se ois sitte valmista niinkun!
Kumoa markiisi ja leikkaa siitä ohuita siivuja kuumennetulla veitsellä.
HOX: markiisia voi myös pakastaa ja tarjoilla myöhemmin =)




------------------------------------------------------------------------------------------------------



Lakkakastikkeeseen tulee:

200g (pakaste) lakkaa
50-70ml vettä
100ml sokeria
4cl lakkalikööriä
4cl limemehua

Ohjeet:
Lakka, sokeri, lakkalikööri ja limemehu keitetään kattilassa kastikkeeksi, noin 1omin miedolla lämmöllä.
Soseuta kastike ja siivilöi tiheän siivilän läpi.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

comments powered by Disqus