jäätelö

Suklaakakku josta löytyy makua


Tässä jälkkärissä loksahtivat kyllä paikat kohdalleen täydellisesti. Makujen ilotulitusta herkkusuille, niinsanotusti. Suklaakakku on hieman erilaisella tavalla kypsennettynä mielenkiintoinen uusi tuttavuus. Koostumus on niin erilainen, ettei sitä voi verrata mihinkään aiempiin leivoksiini. Koostumus on jotain mutakakun ja kuivakakun väliltä. Erittäin kosteaa ja mehevää. Punainen kastike annoksessa on yksinkertaista viskisiirappia. Jostain pitäis ostaa taivutettuja lusikoita, joita käyttää näissä annoksissa. Galliano jäädytettiin lusikassa annoksiin lähes jäätymispisteeseen. Tsiisus mikä herkkulikööri, varsinkin kohmeisena/ jääkylmänä. Nom.

Jäätelön teko ilman jäätelökonetta on ollut monella sivulla esillä. Pystyykö hyvää jäätelöä väsäämään ilman ice creami mashiineja? Voi kyllä pystyy. Kondensoitu maitojäätelö on makunsa puolesta melko lähellä aitoa vanhanajan vaniljajäätelöä. Eikä tässä jäätelössä tarvitse pelätä kiteisyyttä, jäätelö on pehmeää ja samettista.

Choco cube


Mehevä suklaakakku

6 dl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
2tl vanilijasokeria
1tl leivinjauhetta
3dl vahvaa kahvia
200g tummaa suklaata
250g voita
5dl sokeria
2kananmunaa

Pinnalle koristeeksi tomusokeria
vuoan jauhotukseen tummaa kaakaojauhetta

Kuumenna uuni 150 asteeseen. Voitele ja jauhota kaakaojauheella 24cm kakkuvuoka.
Sekoita keskenään kulhossa jauhot, suola, leivinjauhe ja vaniljasokeri.Mittaa kattilaan rasva,kahvi,sokeri ja suklaa.Kuumenna kunnes suklaa ja rasva ovat sulaneet. Kaada suklaaseos hiljalleen kuivien aineiden joukkoon kokoajan tehokkaasti sekoittaen. Lisää taikinaan lopuksi munat. Kaada vuokaan ja kypsennä VESIHAUTEESSA uunissa noin 1h-1,5h.
Vesihauteen saa tehtyä kätevästi syvää peltiä/ vuokaa hyödyntäen. Vuoan pohjalle laitetaan noin 2cm vettä, ja kakkuvuoka asetetaan vesihauteen päälle ritiälle.. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kakku jää kosteaksi.

------------------------------------------------------------------------------------------------------


Kookostuilet
( tuile - keksit)

50g voita
85g kookoshiutaleita
85g tomusokeria
25g jauhoja
2 reilun kokoista munanvalkuaista

Ohjeet:
Murskaa kookoshiutaleet hiukan jauhomaisemmiksi blenderissä/ sauvasekoittimella.
Sulata voi sulaksi.
Lisää kookoshiutaleiden joukkoon jauhot ja tomusokeri. Sekoita. Lisää lopuksi valkuaiset hyvin vatkaten ja sulatettu, hieman jäähtynyt voi. Hämmennä tasaiseksi taikinaksi.
Levitä pellille leivinpaperin päälle teelusikalla ohuita, lehtimäisiä keksejä.
Paista 160 asteessa noin 5min/ kunnes keksit ovat kauniin kullanruskeita.
Irroita keksit leivinpaperista heti paiston jälkeen ja jäähdyt. Jos haluat kekseistä kaarevia, aseta ne kaulinta vasten heti uunista ottamisen jälkeen.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kotitekoinen vaniljajäätelö

1 kpl vaniljatanko
4 rkl vettä
3 kananmunaa
2 dl tomusokeria
3 dl vispikermaa
1dl kondensoitua maitoa
(1tl vaniljalikööriä, esim. galliano)

Ohjeet
Halkaise vaniljatanko ja keitä sitä hiljalleen vedessä kannen alla noin 10min, vesi ei saa kuitenkaan haihtua.
Vatkaa keltuaiset paksuksi vaahdoksi. Siivilöi tomusokeri sekaan vatkauksen loppuvaiheessa.
Vatkaa sitten valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahto on sopivaa silloin kun se pysyy kulhossa vaikka kulhon kääntäisi ympäri.
Vatkaa kerma toisessa kulhossa vaahdoksi.
Sekoita keltuais-, valkuais- ja kermavaahto varovasti yhteen.
Rapsuttele vaniljatangonpuolikkaista siemenet, ota talteen vaniljavesi ja lisää ne jäätelöseokseen. Sekoita jäätelöön vaniljalikööri ja kondensoitu maito.
Nostele jäätelö sopivaan vuokaan tai astiaan ja laita pakkaseen.
Sekoittele pari kertaa pakastuksen aikana niin saat jäätelöön hienomman koostumuksen.
Anna jäätelön pakastua vähintään 6h, ja tee siitä sitten palloja jälkiruoka-annoksiin.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
 

comments powered by Disqus