makea leivonta

Suussasulavat cashew-suklaapalat


Hoo, aika yllättävää että leivon jälleen suklaasta?
"I like pie and I cannot deny!"
And chocolate is yummy for your tummy. (:

Nämä suklaapalat ovat nopeita ja helppoja valmistaa, ja maku PALKITSEE aivan varmasti!
Ei mitään terveysruokaa saatikka sitten kevyttä, mutta eihän leivonta yleensäkään ole. :P
Pohjaan upotetut cashewpalat antavat ihanaa rouskuvuutta, ja päällä oleva suklaa sulaa suussa. Muistuttavat jotakin tuttua suklaapatukkaa tai suklaakeksejä maultaan.. Suklaakuorrutteiset crisp-keksit? Twix/ raider? Joku muu suklaajuttu?
Kokeile en usko että petyt.
Näitä voi tarjota oikeastaan miten tykkää: suklaakeksinä, karkkipäivän karkkina tai suklaapirakkatyyppisesti.
Olen tehnyt näitä paloja jo useamman kerran erilaisilla kuorrutuksilla, ja hyväksi todetut ovat ainakin nämä:
*Pandan tumma suklaakuorrutus (VEGAANI)
*Tummaa suklaata + fazerinaa
*Tummaa suklaata + geishaa

..Variaatioitahan voi tehdä monia! Esim. pätkis kävisi kanssa varmasti mielettömän hyvin tuohon päälle sulatettuna..

Tähän väliin lienee soveltuva laittaa myös toimituksen huomautus: Nämä suklaapalat ovat VEGAANISIA kun rasvana käyttää sinistä keijua ja kuorrutteeseen läiskäsee pandan tai brunbergin tummaa chocolatea sulana.


Suklaakarkit cashew-pähkinöillä:
Raaka-aineet

8 dl vehnäjauhoja
3,5 dl fariinisokeria(tiukkaan mitattuna)
150 g pehmeää rasvaa (voi/margariini)
150 g suolattuja cashewpähkinöitä

2 dl rasvaa (voi/ margariini)
1,6 dl tiukasti mitattua fariinisokeria

170 g haluamaasi suklaata (esim.
fazerina + tumma suklaa)

Ohjeet

Valmista ensin piirakan pohja.
Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Sekoita kaikki pohjan ainekset paitsi cashewpähkinät, suuressa kulhossa puuhaarukalla sekoittaen tai sähkövatkaimella hämmentäen kunnes seos on murumaista.
Murskaa cashewpähkinät tehosekoittimessa ja lisää puolet pähkinöistä taikinaan.
Taputtele taikina pellille leivinpaperin päälle ja ripottele taikinan päälle loput pähkinämurskat.

Valmista karamelli:

Sulata rasva ja fariinisokeri pinnoitetussa kattilassa.
Keitä keskilämmöllä hämmentäen jatkuvasti kunnes koko pinta seoksesta alkaa kiehua/ keittyä.
Ota kattila pois liedeltä ja jäähdytä hetki kokoajan hämmentäen.
Kaada karamelli pohjan päälle ja tasoita pinta.

Paista n.18minuuttia tai kunnes koko karamellikerros on kuplivaa.(ÄLÄ PAISTA LIIKAA.) Sulata suklaa vähitellen mikroaaltouunissa tai vesihauteessa kunnes suklaa on täysin sulaa.
Ota piirakkapohja pois uunista kun karamelli kuplii ja levitä päälle suklaa.
Hämmennä suklaata ja karamellikerrosta hieman marmorimaiseksi ja vie kylmään jäätymään vähintään kahdeksi tunniksi.

Tämä herkku on parasta aivan kylmänä, ja maku vain paranee säilyttäessä!! Voi valmistaa vaikka juhliin puolta viikkoa ennen odottamaan, rakenne tai maku ei kärsi säilytyksestä.
 

comments powered by Disqus