täytekakut

Täytekakku valkosuklaa-lakkamoussella

Lakkaa on aniharvoin saatavilla, ja silloinkin käsittelen sitä silkkihansikkain ja vitriinikaappiarvoisena raaka-aineena. Tässä kakussa koristelutkin ovat koruttomat, kermaa ja paahdettua kookosta sekä marjojen kuningasta enemmän kuin vain muutama papana siellä täällä.  Valkosuklaa-lakkamoussella täytettynä tämä torttu on yksinkertaisesti pirun hyvää.



Valkosuklaa-Lakkamousse

Kahteen väliin 24cm kakkuun

 5 kpl liivatetta + 2rkl sitruunamehua sulatukseen
300 g  lakkaa
400g vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
n. 1,5 dl tomusokeria
200 g vaniljatuorejuustoa
130 g valkosuklaata (1 levy pandan valkosuklaata)
(+ valkosuklaarouhetta väliin)


Laita liivatteet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Sulata pakastetut lakat kattilassa tai mikrossa täysin suliksi.
Soseuta lakat ja siivilöi mehu + marjan "liha" toiseen kulhoon täytettä varten.
Siemenet jäävät siis käyttämättä. Anna lakkasoseen jäähtyä hyvin.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaahtoon vatkauksen loppuvaiheella sokeri ja vaniljasokeri.
Sulata valkosuklaa mikroaaltouunissa sulaksi ja vispaa se vaniljatuorejuuston joukkoon tehosekoittimella lisää myös lakka ja vispaa tasaiseksi.
Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi kattilassa ja liuota siihen liivate.
Lisää liivate ohuena nauhana kokoajan tehokkaasti hämmentäen lakkatuorejuustoseokseen.
Yhdistä lopuksi kermavaahto sekä liivate-lakkaseos käsin sekoittaen.
Kokoa täytekakku nurinniskoin samaan kakkuvuokaan jossa valmistit kakkupohjankin.
Kelmuta vuoka ja kokoa kakku niin, että kansi tulee pohjimmaiseksi. Tällöin mousse saa hyytyä jääkaapissa niin, ettei se tursu lainkaan kakun välistä muille maille.
Mikäli haluat kakkuun rouheista suuntuntumaa, voit ripotella moussen päälle vielä karkeasti rouhittua valkosuklaata.

comments powered by Disqus