Pastaruoka

Terveellisempi punainen pestopasta


Tässäpä vasta pasta, joka valmistuu kirjaimellisesti mutamalla sauvasekoittimen surauksella valmiiksi.
Kun laittaa pastan kiehumaan, onkin valmistumista odotellessa saanut kastikkeen valmiiksi.
Eipä uskoisi kuinka näin vähästä raaka-ainemäärästä saa valmistettua todellista herrojen herkkua! Ja vieläpä suhteellisen terveellistäkin siemenineen päivineen. Ohje on vähän summahuntturi nyt tälläerää, sillä teen punaisen pestoni aina sen kapasiteetin mukaan, joka mahtuu tuohon bamixin omaan soseutuskulhoon. Siitä riittääkin jo noin neljään pasta-annokseen. 



Pähkinätön punainen pesto

Kuutisen kappaletta aurinkokuivattuja tomaatteja
Puolikas kourallinen karkeasti paloiteltua parmesaania
1-2 kynttä valkosipulia
Reilu kourallinen erilaisia siemeniä: kurpitsansiemeniä, pinjansiemeniä, auringonkukansiemeniä
Reilu nippu persiljaa
Aurinkokuivattujen tomaattien öljyä sen verran, että tahnasta tulee tasaista
suolaa maun mukaan

Tuikkaa kaikki ainekset blenderiin ja surauta tasaiseksi. Lisää öljyä sen verran että tahna pyörii myllyssä, eikä  jää teriin jumiin. Maistele ja lisää suolaa tarvittaessa. Sekoita valmis pesto keitetyn pastan sekaan - ja that's it! Helkkarin hyvää myös paahdetun leivän päällä.

comments powered by Disqus