tryffeli

Vastaus nami-hiiren leivontahaasteeseen


Voitin nami-hiiren arvonnasta ihanan paketin.
Kastanjapyrettä, tummaa suklaata, vadelmakeksejä ja pitsikuvioituja muffinssimuotteja.
Kiitokset ihanasta paketista! Kastanjapyrettä en ole vielä päässyt kokeilemaan, mutta lähitulevaisuudessa kokeilen kastanjapyreen + kermavaahdon yhdistelmää jälkiruokana.
Onko joku blogittajista kokeillut kastanjapyrettä leivonnassa, kakuissa tai suklaan kaverina?



Tähän haasteeseen leivoin ihanan suklaisia herkkuja. Suklaista, erittäin tuhtia mutakakkua (namihiiren suklaalla) ja valkosuklaa-vadelmatryffeleitä. Tryffelit olivat kirjaimellisesti täydellisiä. Pehmeän valkosuklainen tryffelimassa, jossa sattumina paloiteltua vadelmamarmeladia. Pyörittelin tryffelit nami-hiiren lähettämissä vadelmakekseissä, ja niistä tulee myös tuo aivan upea väri. Keksit olivat kirjaimellisesti sähäkän pinkkejä, varmaankin värjättyjä siis. Muutama keksi oli säilynyt postin karskista käsittelystä ehjänä, ja käytin ne tryffeleiden alle tekemiini annoksiin.


Tarjosin tryffeleiden ja mutakakun lisukkeena vaniljakermaa ja espressoa uusista kupeistamme. Espressokupit olivat pitkään ostoslistalla, ja mieleiset löytyivät Carlssonilta hulluilta päiviltä. Iittalan mustat kupit maksoivat 10€ kappaleelta, eli olivat malkoisen hintavia. Laatu maksaa.

 


------------------------------------------------------------------------------------------------



Valkosuklaatryffelit

raaka-aineet
2dl kuohukermaa
300g valkosuklaata
vaniljasokeria

100g vadelmamarmeladeja
keksejä tai nonparelleja kuorruttamiseen

ohjeet:
Kiehauta kerma kattilassa ja sulata valkosuklaaa joukkoon. Mausta seos vaniljasokerilla.
Anna valkosuklaamassan jähmettyä jääkaapissa täysin kylmäksi, ja vatkaa se jäähtyneenä vaahdoksi. Hienonna vadelmamarmeladit pieniksi kuutioiksi ja sekoita valkosuklaamassaan.
Muotoile massasta pyöreitä, noin 10g painoisia palleroita tomusokeroiduilla käsillä.
Anna pallojen jähmettyä hetki pakastimessa tai jääkaapissa ja kierittele ne sitten murskatuissa kekseissä. Tarjoile kahden päivän sisällä valmistamisesta.


-------------------------------------------------------------------------------------------------



Mutakakku, Mudcake
Raaka-aineet

200 g tummaa suklaata
1 tl leivinjauhetta
4munaa
2,5 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
200 g voita
2rkl viskiä tai konjakkia / brandya

Ohjeet:
Sulata voi kattilassa ja sulata sekaan suklaa. Lisää viski.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon voi-suklaaseos ja kuivat aineet.Sekoita tasaiseksi. Kaada voideltuun 24cm vuokaan ja paista 200 asteessa n.12 min.
Mutakakku vain paranee ollessaan kylmässä, ja onkin suositeltavaa valmistaa kakku päivää ennen tarjollelaittoa. :) Täytteen tulee olla tahmeaa juuri uunista ottamisen jälkeen.

Resepti muunneltu fazerin perinteisestä mutakakkuohjeesta.

comments powered by Disqus