vegaaniruoka

Marjakiisseli ja vegaaninen vaniljakerma

Perinteinen, hyvä marjakiisseli, joka sopii vatkatun kaurakerman kera myös vegaaniseen ruokavalioon. Nam!


Marjakiisseli vaniljavaahdolla

Raaka-aineet

1 l hyvää marjamehua
1,5 dl sokeria
5 rkl perunajauhoja
0,5 l marjoja

1 prk vatkautuvaa kaura kermaa
2tl vaniljasokeria
tomusokeria makeutukseen

Ohjeet

Kuumenna marjamehu ja sokeri höyryäväksi seokseksi.
Sekoita perunajauhot 2rkl:ään kylmää vettä ja lisää höyryävään mehuseokseen ohuena nauhana kokoajan sekoittaen.
Anna seoksen pulpahtaa ja siirrä pois levyltä.
Lisää haluamasi marjat ja ripottele pinnalle sokeria kuorettumisen ehkäisemiseksi tai levitä kiisselin pintaan kelmu.

Valmista vaniljavaahto:
Vaahdota kaurakerma ja mausta sokerilla. 

Tarjoile kiisseli ja vaniljavaahto kylminä.

comments powered by Disqus