Vegaaniset suklaahippukeksit

Aka amerikkalaiset suklaahippucookiet aka suklaakeksit aka ne törkeen hyvät pikkuleivät. 
Kiistaton klassikkoherkku onnistuu myös ilman kananmunaa!   Mikäli haluat kekseistä sisältä pehmoisia, paista pikkuleipiä ohjeessa mainittu minimiaika. Keksit ovat tällöin vielä melko löllöjä uunissa ollessaan, mutta kovettuvat kyllä kun niiden antaa jäähtyä kunnolla huoneenlämmössä. Jos taas tykkäät rapeista ja rouskuvista pikkuleivistä, paista keksejä 30min ajan. Nämä ovat kooltaan jättimäisiä Subwayn keksien kaltaisia möttösiä, joilla lähtee takuulla isoin makeannälkä!! 

 


Vegaaninen chocolate chip cookie
(n. 15kpl isoja keksejä)

200g vehnäjauho
2,5g (0,5tl) ruokasooda
2,5g (0,5tl) suola
2,5g (n.0,5tl)  vaniljasokeri
125g maidoton margariini (esim. pirkka 60%)
110g ruokokidesokeri
110g sokeri

35g maapähkinävoi
25g vesi 

125g paistonkestäviä suklaahippuja (näitä myydään Punnitse & Säästä - liikkeessä kilotavarana)

Sekoita kuivat aineet keskenään. 
Vaahdota maidoton margariini sekä sokerit kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi (lapavatkaimella), n. 15min. 
Lisää vesi, maapähkinävoi, suklaahiput sekä kuivat aineet margariinivaahtoon. Sekoita taikina tasaiseksi ja pyörittele taikinasta noin 50g painoisia palleroita. Asettele pallukat pellille ja jätä kunnolla leviämisvaraa, keksi laajenee melkoisesti!
Paista 175c / noin 20-30min. Lyhyemmällä paistoajalla keksien keskusta jää sellaiseksi tahmeaksi, kun taas pitkällä paistoajalla pikkuleivistä saa kokonaan rapeita. Eli paistoaika riippuu ihan siitä millaisia keksejä haluatkaan syödä. :)
Anna jäähtyä kunnolla ennen näpläämistä, pikkuleipä on hyvin pehmeä vielä uunista ulos tullessaan!  Säilytä pikkuleivät kannellisessa rasiassa. Huom! Keksit saavat jäädä uunissa melko vaaleiksi, sillä amerikkalaiset suklaapikkuleivät eivät ole tyypillisesti kokonaan ruskistuneita vaan maksimissaan reunoista ottaneet vähän väriä. 

 

"PIKKU" leivät ennen paistoa
Kypsät amerikkalaiset suklaahippukeksit.
comments powered by Disqus