marinadi

Grilli tulille - nää parhaat juustot tirisemään!

Joku masokisti huudattaa vieläkin pässäni mambalta tutuksi tullutta 'vielä on kesää jäljellä' - viisua, vaikka ulkona sataa vettä ja on koleaa. Kädet tuntuvat hamuavan joka kerta kaupan hyllyillä kohti halloumjuustopakettia, eikä kiusauksia tietenkään voi vastustaa.. En voinut jättää väliin tämän vinkin julkaisemista, sillä tein viimekertaisimmalla mökkireissulla onnistuneimman vahingon valovuosiin. Plöräytin mökkeilyä varten chilimarinadin etukäteen, ja laitoin paprikat ja normaalit herkkurehut kyseiseen löllöön makailemaan. Tökimme kasviset vartaisiin ja apropoo, marinadia jäi tottakai yli monta monituista desiä. Ei sitä herkkua kehdannut menemäänkään heittää, vaan viipaloimme grillijuuston sekä halloumin, ja heitimme keskivoimakkaaseen chilimarinadiin köllimään. Herramunjee että tuli hyvää! Empä ollut aiemmin älynnyt että tulinen ja aivan nippasen verran makeahko marinadi sopisi suolaisen juuston mausteeksi aivan täydellisesti! En ylistä liikaa. Tämä kuva kertoo sen, että juustot meinasivat hävitä parempiin suihin ennen kuin loput herkut olivat edes grillaantuneet..
 

"jos ny tän yhden maistasin tästä välistä"


Chilimarinadi

2 chilipalkoa

5 valkosipulinkynttä
1 iso punasipuli
1/2 dl valkoviinietikkaa

0,5dl vettä

0,5dl öljyä
2 rkl fariinisokeria

muutama pyöräytys mustapippuria
loraus kasvisfondia tai lihafondia
loraus soijakastiketta

Halkaise chilipalot ja poista siemenet, silppua hienoksi silpuksi.
Silppua valkosipuli ja punasipuli.
Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään ja käytä lihan, kanan, kasvisten tai juuston marinadina.


 

comments powered by Disqus