voileipäkakut

Meetwursti- kinkkuvoileipäkakku

Voih mikä voileipäkakku!  Tämä on peruskakku omassa keittiössäni, ja todella nopiasti tehty sellainen.
Ja on muuten hyvää.
 

Meetwursti-kinkkuvoileipäkakku

n.10-12hlö

täyte:

150 g palvikinkkua

100g metukkaa tai salamia

1 iso punainen paprika

150 g emmental-juustoraastetta

1 punasipuli

1 (pieni) nippu basilikaa

pari ruokalusikallista sinappikurkkusalaattia

200g aurinkokuivattu tomaatti - tuorejuustoa

1,5dl majoneesia

suolaa, pippuria, ripaus paprikajauhetta

(suolan sijaan voi käyttää myös soijakastiketta, jos haluaa)

1 iso paketti paahtoleipää

kostutukseen lihalientä (vettä ja pari lihaliemikuutiota)

kuorrutukseen:

200g tuorejuustoa

1dl majoneesia

juustoraastetta reunoille

Tee ensin täyte.

Hienonna kinkku, meetwursti ja paprika ja punasipuli pieniksi kuutioiksi.

Silppua persilja. Yhdistä keskenään hienonnetut ainesosat, juustoraaste, sinappikurkkusalaatti, tuorejuusto ja majoneesi. Mausta täyte pippurilla ja suolalla sekä paprikajauheella makusi mukaan.

Leikkaa paahtoleivistä reunat ohuelti pois. Asettele leivät leivinpaperin päälle pitkulaiseen vuokaan niin, että jokaiseen kerrokseen tulee kolme palaa vierekkäin. Kostuta leivät meheviksi lihaliemelle.

Annostele päälle sitten kerros täytettä, toinen kerros leipiä ja kostuta leivät. Kokoa kakku näin, kunnes kaikki täyte ja leipäpalat on käytetty. Kääri kakun ympäri kelmua tai leivinpaperia, ja aseta kakku jääkaappiin pienen painon (esimerkiksi leikkuulaidan) alle. Anna kakun tekeytyä seuraavaan päivään.

Sekoita kuorrutus tuorejuustosta ja majoneesista ja levitä kakun pinnalle palettiveitsellä. Ropsauta reunaan juustoraastetta ja koristele mielesi mukaan tuoreilla vihannesilla sekä yrteillä, kinkulla tai metukalla tai molemmilla. 


 

comments powered by Disqus