So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

arki

15. LUUKKU

Olen yllättänyt itseni tänä jouluna ja tehnyt jotain poikkeuksellista. Olen hankkinut kaikki joululahjat ennätysajassa! Eilen pistin viimeisen lahjan tilaukseen ja sen kautta lahjojen kohdalle voitiinkin vetää TSEK. Tämä on silminnähtävän edistyksellistä, kun ottaa huomioon, että olen yleensä ollut se tyyppi, joka säntäilee vielä aaton aattona kaupasta toiseen ja paketoi lahjoja silmät ristissä muiden jo nukkuessa. Muutaman lahjan kohdalla en malttaisi odottaa millään, että pääsen näkemään avaamisesta syntyviä reaktioita. 

Lahjoihin liittyen ihan pari pientä havaintoa. 

  1. Pikkuvauva-arkea viettävän kannattaa hankkia lahjat netistä. 
  2. Jos mielenterveyttä on pakko uhmata ja päätät hakea lahjat kauppakeskuksesta tai muualta, vauva ja mies on suotavaa jättää kotiin. 

En enää yhtään ihmettele, miksi sisareni kanssa menimme aina joulun alla mummulaan, äidin ja isän lähtiessä tonttuilemaan. Onneksi olin ollut kaukaa viisas ja hankkinut osan lahjoista netistä, joten parisuhdekin säilyi ehjänä yhdestä Porin reissusta huolimatta. Edessä oli enää lahjojen paketointi. Varsinainen operaatio sekin, sanonpahan vain. Eilen illalla olohuoneesta saattoi kuulua muun muassa seuraavia kirouksia: 

"Mulla on varmaan tänä vuonna joku missio paketoida ihan stnan rumia paketteja. Mikä täs ny mättää ku näist tulee ihan Pauliinan paketoiman näkösiä". 

"Miksei kaikki paketit voi olla kirjan mallisia, ku ne on kaikkein helpoimpia ja kivoimpia". 

"No voi ny ttu". 

"Stna tää tun nauha on ihan perseestä. Ei ihme et oli tarjoukses Tokmannil". 

"En kyllä tarvii Pipa sua nyt tässä yhtään". 

"Ttu ja nyt toho tuli reikä. Tana Tokmannilt kans kannata ostaa ttu yhtää mitää ku kaikki, mitä sielt hakee hajoo käsii". 

"Osta tästä tarjouslahjapaperia. Aivan paskaa, mutta saatpahan halvalla. Kyl näin o". 

"Tää teippi haisee iha kummalliselle. Varmaa jotai kemikaalei tässäki". 

"Noniiin Bianca. Menee varmaan koko prkl rulla et sut saadaan pakettii. Tun Bianca". 

"Montakohan vuotta mu täytyy paketoida näit lahjoja ennen ku mä oppisin leikkaamaan oikean kokoisia paloja tosta rullasta. Aina on joko liian pieni tai sit aivan liian iso". -No ethä sä tartte ku puoltoistkertasen palasen siihen paketoitavaa nähde. "No ttu niinhä mä just teen ja silti se o aina väärä. Kato ny tääkää ei mahdu ny tähä". -Kään se toiste päi ni mahtuu. "JAA". 

"Joo o. Ei tuu riittää nää rullat". 

"Voito puolel, enää kaks lahjaa". 

"Jaaa. Nysse paperi sit loppu". 

Notes to self: 

  1. Paketoiminen on hullujen hommaa. 
  2. Älä osta minäänlaisia tarjouslahjanaruja tai -papereita. Varsinkaan Tokmannista. 
  3. Osta valmiita lahjapussukoita. 
  4. Hyödynnä paketointipalvelut. Varsinkin ne ilmaiset. 

Kaikesta huolimatta loppu hyvin, kaikki hyvin. Kello 23 paperi loppui ja vain kaksi lahjaa, postista saapuvien lisäksi, jäi odottamaan aikaa parempaa. Näkymätön mies nousi tuolistaan venytellen ja katseli aikaansaannoksiani ilkikurisesti hymyillen.

"Jaa nytkö jo ME saatiin ne kaikki pakettiin. Kylläpä ME vaa oltiinki tehokkaita, vai mitä"?

"......" 

Klo 03:30 heräsin siihen, kun Von Pippelson narskutti suurella hartaudella paketoitujen lahjojen koristenauhoja napaansa. 

"Stnan kissa nyt ttuun sen lahjanarun kimpusta. Ei ole hyvä Pipa". 

"I haz no regrets, hooman". 

Note to self: Jemmaa lahjat idioottikissalta. 

Onni onnettomuudessa, että sain joululahjahommat PAKETTIIN näinkin ajoissa. Koko ensi viikko menee nimittäin asuntonäyttöjen ja muun ylimääräisen touhottamisen parissa, joten aikaa shoppailulle ei olisi enää ollut. Emme laita joulua kotona ollenkaan, joten sen osalta voi myös huokaista. Tuntuisi hölmöltä laitella joulua, kun hetkenä minä hyvänsä alkaa tavaroiden pakkaaminen lihalaatikoihin. 

Vähiin alkavat käydä mamman ostaman kalenterin luukut. Isillä ja Ruususella on hyvä diili. "Se on fiftisiksti ja kaikki mulle", mies toteaa hänelle ja nappaa suklaat suuhunsa ennen kuin toinen ehtii niitä edes kunnolla huomatakaan. Prinsessa saa tyytyä luukkujen hypistelemiseen. Tällä erää se on riittänyt hänelle vallan mainiosti. 

Joko teillä alkaa joulu olla PAKETISSA? Käsi ylös, jos paketointi aiheuttaa sinullekin harmaita hiuksia, ärräpäiden suhistessa. Sillä kovaan ääneenhän ei enää nykyään voi kirota. Ettei vauva herää.