So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

arki

AAMUPALAVINKKI

Aamupala on ehdottomasti suosikkini kaikista päivän aterioista. Rakastan hitaita aamuja ja sitä, kun ei ole kiire minnekään. Olen myös useimmiten nälkäinen viimeistään 15 minuuttia heräämisestä, eikä nälkäistä Heikkosta katsele poliisikaan. Siksi minulla on aamuihin hyvin selkeä rutiini, mitä olen noudattanut suunnilleen lapsesta asti. Ylös, tukka pörrössä vessaan, hampaiden pesu ja sitten syömään. Syömisen lomassa koomailua Iltasanomien, Facebookin tai blogien parissa. Ei keskustelua tai kommunikointia, muuten joku kuolee. En varsinaisesti ole pahansisuinen herättyäni, mutta aivot ovat yksinkertaisesti niin jäässä, ettei keskustelusta saati ajattelusta tule mitään. Hermo menee ennen kuin suusta tulee mitään järkevää ulos. Ei vaan kykene. Tämän näkymätön mies on saanut tuta nahoissaan useammin kuin kerran. Hän kun sattuu heräämään ilman kellon soittoa 5-6 aikaan joka aamu, peipposen pirteänä ja valmiina uuteen päivään. Kantapään kautta hän on oppinut jättämään imurin kaappiin ja lähdetäänkö kauppaan -lauseet siihen asti, että Heikkonen on saanut aamukahvit juotua. Pahoin pelkään, että beben syntyessä tähän tulee muutos, mutta vielä hetken saan nauttia tästä diktaattorimaisesta otteestani meidän perheen aamurutiineissa. 

Tuorepuuro, raaka-aineet

Nälkä tosiaan iskee HETI heräämisestä. Joskus jopa herään nälän tunteeseen. Siksi aamupalaruokien on oltava nopeita ja helppoja. Sellaisia, että niiden valmistus ei vaadi suurta ajatustyötä tai ponnistelua. Yhtenä aamuna havahduin siihen, että syön lähes joka aamu samaa. Siihen oli tehtävä muutos. Erityisesti raskauden aikana, olen pyrkinyt monipuolistamaan aamupaloja niin, että jokainen aamu ei alkaisi sillä iänikuisella sämpylällä. Olin jo joitakin aikoja sitten opetellut väkisin syömään kaurapuuroa, mutta se ei tuntunut yksinään pitävän nälkää riittävän pitkään poissa. Aloin miettiä, miten saisin lisättyä puuron ruokaisuutta helpointa reittiä. Nopealla googlauksella löysin tuorepuurot ja päätin antaa niille mahdollisuuden. Paluuta ei enää ollut. MITEN HELPPOA? Sekoitat illalla viimeiseksi haluamasi raaka-aineet kulhoon ja aamulla jääkaapissa odottaa aamupala valmiina. Näkymättömän miehen reaktio tähän on ollut sama kuin vihersmoothien kohdalla. 

”Mitä liimaa toi on”. 


Toistaiseksi olen siis saanut nauttia tuorepuuroni yksin. No, enemmän minulle, sehän sopii. Tällaisella combolla olen startannut aamuun viime aikoina:

Mustikka/vadelma -tuorepuuro