So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

perhe

Arjen pieniä pelastajia

Odotusaikana lueskelin paljon listauksia siitä, mitä kaikkea pitää olla sitten, kun vauva syntyy. Taisinpa joskus tehdä itsekin jonkinlaisen turhakkeet & hyödykkeet -postauksen. Paljon niissä oli hyvääkin, mutta haluaisin tehdä vielä ihan pari pikku lisäystä. Siis vain muutaman. Tässä arkeni TOP5 todellista pelastajaa!

1. Astianpesukone 

Nyt, kun kiinteitä menee viidesti päivässä ja vanhempien omat ruokailut päälle, keittiö on jatkuvasti jonkinasteisen kaaoksen vallassa. Ja asunnostammehan ei siis löydy astianpesukonetta. Ja sekös melko usein kuumentaa tunteita, kun näkymättömän miehen kanssa väännetään siitä, kumman vuoro on tiskata. Astianpesukone siis OLISI arkeni ehdoton pelastaja. Tällä hetkellä voin vain haaveilla siitä. Onneksi koko 27 elinvuoteni aikana olen saanut nauttia tällaisesta kodinkoneesta vain reilun vuoden, sillä likipitäen kaikista asumistani kotikoloista tämä luksus on puuttunut. Tiskattu siis on kerta, jos toinenkin. Mutta en voi väittää, etteikö kyseinen askare vituttaisi tässä elämäntilanteessa toisinaan melko lujaa. Joten te, joilta tämä luksuslaite löytyy: RAKASTAKAA SITÄ. 

2. Sappisaippua 

Lapsen kanssa tahrattomat päivät voi laskea yhden käden sormilla. Ennätin muutaman bodyn pilata ennen kuin jostain mammaryhmästä bongasin tämän ihmeaineen. LALLALALAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA ja taivas aukeni. Miksi, oi miksi, en ole koskaan aikaisemmin törmännyt tähän? Niin moni vaate olisi pelastunut julmalta kohtaloltaan, jos joku olisi vienyt minut tämän merkillisen palasaippuan äärelle jo aikaisemmin. Tämä ihmepalanen on pelastanut Ruususen vaatteet (sekä vaalean sohvamme) lukemattomia kertoja. Vielä ei ole tullut eteen sellaista tahraa, mikä ei olisi tämän avulla lähtenyt. Oho, anteeksi nyt valehtelin, koska yhden sormiväritahran puhdistin HIUSLAKALLA. Siis voitteko käsittää! HIUSLAKALLA?! Nomuttasiis pääsääntöisesti kaikki lähtee sappisaippualla. Aivan kaikki. Olen myös äärimmäisen laiska pyykkäämään, joten siinäkin mielessä tämä pieni saippuapala on lunastanut paikkansa kotini must have -tuotteiden joukossa. Välillä pyykinpesun lykkäys onnistuu pitkäänkin, kun pienet tahrat saa nopeasti putsattua sappisaippuan täsmäiskulla. 

3. Minigrip -pussit

Paras mahdollinen keksintö äidinmaidon, soseiden ja sormiruoan pakastamiseen vauvalle sopivassa annoskoossa. Kun pakastaa vielä tavaran "laattana", sulatus vesihauteessa on älyttömän nopeaa!

4. Mukavat oloasut 

Vauvan kanssa tulee hengailtua ensialkuun sohvalla tai sängyssä, sittemmin lattiarajassa. Hyviin oloasuihin, erityisesti olohousuihin, kannattaa todellakin panostaa. Ne ovat jalassa lähes 24/7. Muistan, kuinka odotusaikana manasin, että raskauden päätyttyä en pukeudu trikooseen enää koskaan. Ihmettelina aina, miksi kaikki äiti-ihmiset pukeutuvat aina vain leggareihin, muihin trikoopöksyihin tai kollareihin. Juu näin o. Lyhyellä matikalla pystyy laskemaan ne kerrat, kun allekirjoitaneen päällä on ollut muuta kuin jotain edellämainituista. Paras löytö ikinä: LIDLin joogahousut kympillä. 

5. Heti valmiit salaattisekoitukset 

Minulla on aina ollut tapana oikaista ruoanlaitossa mahdollisimman paljon. Nyt vauva-arjen keskellä sitä tulee tehtyä entistäkin enemmän. Erityisesti näkymättömän miehen työkiertojen aikana vedän mutkat suoriksi kaikilla mahdollisilla tavoilla. Tällöin kaupasta tarttuu aina mukaan valmiita salaattisekoituspusseja, missä on muutamaa salaattilajiketta sekä kastike valmiina. Ostan lisäksi proteiininlähteeksi mozzarellaa, raejuustoa, fetaa tai valmiiksi kypsennettyä kanaa/kalaa. Yhdestä salaattipussista riittää helposti vähintään kahteen ruokailuun, kun sekaan nakkaa proteiininlähteen lisäksi tomaattia, kurkkua, paprikaa tai mitätahansajääkaapissaonkaan. Maksan mielelläni oikaisemisesta hieman ekstraa, koska tällöin salaatin valmistukseen vain pari minuuttia. Plus minimaalinen tiski ja jälkisiivous. Eikä tarvitse pelätä, että oma ruoka kylmenisi sillä aikaa, kun syötän Ruususta. Tosin melko usein oikaisen tässäkin ja annan tytölle pakkasesta sulatettuja sormiruokia, jolloin voin itsekin ruokailla rauhassa, hänen taistellessa omien eväidensä kanssa. 

Odotusaikana kuvittelin, että on paljon sellaista, mitä ilman ei vain pärjää. Nykyisin huomaan ajattelevani päinvastoin: yllättävän vähällä sitä pärjää. Yllättävän vähän vauva tarvitsee. Ja ne arjen pienet pelastajat, niillä on melko vähän tekemistä varsinaisten vauvatarvikkeiden kanssa. 

Kuvissa esiintyvä terroristi, aka Pipa/von Pippelson/Pipatseevits ei liity arjen pelastamiseen millään tavalla. Päinvastoin. Viimeaikoina hän on repinyt hermoni riekaleiksi vähintään 10 kertaa päivässä. Ajattelin vain, että katselisitte mieluummin kuvaa hänestä kuin palasaippuasta. Viimeaikoina on ollut liikuttavan liki, ettei kyseistä herraa ole lähetetty "Saksaan saippuatehtaalle", jos tiedätte mitä tarkoitan. Ehkäpä palaan näiden "saatanan kissojen" tai siis "äidin pikku kullanmurujen" kuulumisiin joku toinen kerta. 

Muita arjen pieniä pelastajia otetaan vastaan kommenttiboksissa ja blogin Facebookissa! Mitä ilman teillä ei tultaisi toimeen?